uskoro sezona grijanja

Zagrepčanima hladno, pitaju kad će grijanje, iz HEP-a poručuju: 'Suvlasnici mogu odmah zatražiti grijanje'

Image
Foto: Slaven Branislav Babić/Pixsell

Veliki je problem i što oko 200 zgrada još nije uopće spremno za grijanje pa ih iz HEP Toplinarstva požuruju

22.9.2022. u 8:53/ RTL Vijesti

Zagrepčani koji se "griju na toplanu" požalili su se da im je u stanovima zadnjih dana jako hladno pa pitaju kad će "grijanje".

Prema općim uvjetima za opskrbu toplinskom energijom, ogrjevna sezona započinje razdobljem spremnosti za grijanje, odnosno najranije od 15. rujna, a traje najkasnije do 15. svibnja naredne godine. Kada se kreće s grijanjem, odlučuje distributer toplinske energije kada se za to ostvare vremenski uvjeti. "HEP Toplinarstvo svakodnevno prati vanjske temperature zraka i dugoročnu prognozu Državnog hidrometeorološkog zavoda te će u skladu s istima donijeti odluku o početku uključivanja grijanja", odgovorili su iz HEP Toplinarstva, donosi net.hr.

Rasplinuli su i mit da se grijanje pali kada je vanjska temperatura 12 stupnjeva Celzijusovih nekoliko dana zaredom. Kažu, to je pravilo prestalo važiti 2006. godine. Ako netko želi početi s grijanjem i prije službenog početka, navode da predstavnici suvlasnika trebaju HEP-Toplinarstvu uputiti pisani zahtjev za uključivanjem grijanja. Oni također upozoravaju na problem i to što u Zagrebu oko 200 zgrada još nije spremno za grijanje.

Image
OSTAJE U DRŽAVI

Vlada odlučila: INA će sav plin proizveden u Hrvatskoj morati prodavati HEP-u

Image
OSTAJE U DRŽAVI

Vlada odlučila: INA će sav plin proizveden u Hrvatskoj morati prodavati HEP-u

"U njima se još provode radove na unutarnjim instalacijama. Predstavnici suvlasnika ili upravitelji tih zgrada prije početka punjenja unutarnjih instalacija grijanja trebaju dostaviti pisanu obavijest HEP-Toplinarstvu d.o.o. da su svi radovi na instalacijama završeni te da su instalacije spremne za prihvat toplinske energije. Nakon zaprimljene obavijesti, radnici HEP-TOPLINARSTVA d.o.o. će zgradu uvrstiti na prvi mogući slobodni termin za punjenje sustava grijanja", pojasnili su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Pročitajte još

Više s weba