Željka Panza Ostrogonac

Zamjenica ravnateljice USKOK-a o uhićenju narko skupine: 'Jedni su krijumčarili drogu, drugi oružje, a treći migrante'

Image
Foto: RTL

Kazala je i kako su sve skupine kriminalne su bile iznimno visoko kategorizirane

14.4.2022. u 22:20/ RTL Vijesti

Zamjenica ravnateljice USKOK-a Željka Panza Ostrogonac dala je izjavu za medije o uhićenju 10 osoba koje se sumnjiči da su dio krijumčarskog lanca kokaina koji je u naše krajeve stizao iz Južne i Srednje Amerike.

Komentirala je po kojim osnovama je USKOK tražio istražni zatvor.

"USKOK je predložio sucu istrage Županijskog suda određivanje istražnog zatvora protiv svih okrivljenika u dva zasebna predmeta. Sudac istrage prihvatio je u potpunosti prijedloge ureda kao i argumentaciju izloženu za isto. Istražni zatvori su određeni zbog opasnosti od bijega, utjecaja na svjedoke zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela, a u odnosu na dva okrivljenika kojima se stavlja na teret najteža inkriminacija zbog  posebnih okolnostih kaznenog djela za koji je zaprečna kazna dugotrajnog zatvora", kazala je.

Kazala je i kako su istragom u dva odvojena predmeta obuhvaćene kriminalne organizacije, točnije njih šest. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedna je u jednom predmetu, ostalih 5 u drugom predmetu. U zasebnom predmetu su dvije gurapcije vezane za kaznena djela u svezi kriminaliteta droga, jedna je vezana za oružje, a jedna za krijumčarenje miogranata i posljednja je vezana za najteže kazneno djelo teškog ubojstva počinjenog u sstavi zločinačkog udruženja", kazala je.

Kazala je i kako su sve skupine kriminalne su bile iznimno visoko kategorizirane. 

Upravo se čita

Image
pratite na rtl-u

DANAS OD 19 SATI! Otkrivamo! Pacijenti u problemima - ostaju bez pomagala

"U njima su hijerarhijskoj strukturi državljani RH izrazito visoko pozicionirani i nekakvi rezultati njihovog kriminalnog djelovanja su u gabaritima količina droga u stotinama kilograma", kazala je.

Komentirala je i imaju li uhićenja u Srbiji veze s uhićenjem 10 osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče Srbije, mogu reći da današnja uhićenja u Srbiji imaju određenu poveznicu s predmetom na kojem radimo u RH i to u onom dijelu koji se odnosi na inkriminaciju uz kazneno djelo teškog ubojstva na štetu hrvatskog državljanina počinjenog na teritoriju Ekvadora gdje je likvidiran", kazala je. 

Više s weba

Pročitajte još

Image

Teška nesreća kod Rijeke: Šest osoba ozlijeđeno u sudaru auta, jedna kritično

Više s weba