zatvaraju vrata jednog doba

Zatvaraju pulski rock klub Uljanik! Azra, EKV, KUD Idijoti... Sale Veruda: Tu su nastupali svi, ali doslovno ...

thumbnail
17.1.2022. u 7:00/ Ivan Dobran

Tko god vam padne na pamet od izvođača za koje ste nekad znali iz doba SFRJ svi su ovdje nastupili, ali doslovno svi, kaže Sale Veruda, osnivač KUD Idijota

Od Azre preko Bijelog dugmeta do Ekatarine Velike, popisu jugoslavenskih bendova koji su ovdje nastupili nema kraja.

"Tko god vam padne na pamet od izvođača za koje ste nekad znali iz doba SFRJ svi su ovdje nastupili, ali doslovno svi", kaže Sale Veruda, osnivač KUD Idijota.

Prve su korake ovdje učinili i pulski rokeri.

"Dakle, moja karijera je počela u Uljaniku, živjeli smo život Uljanika. Tu smo igrali košarku, nogomet, vježbali, instrumenti su uvijek bili na bini. Navečer svirali, mi smo živjeli rock 'n' roll", ispričao je Bruno Langer, osnivač Atomskog skloništa.

"Dugi niz godina tamo sedamdesete, osamdesete je u Uljaniku nastupala samo prva rock liga. Nije bilo govora da vi možete kao demo bend ili bend bez ploče", kazao je Veruda.

No, nakon zlatnih godina počeo je spor, ali siguran pad. Rock 'n' roll jednostavno nije preživio na otvorenom tržištu i uslijed nedostatka interesa lokalne uprave.

"Grad ne samo da nije išao na ruku Uljaniku koliko ja znam te stvari, kako ih ja vidim, nego dapače nekim svojim potezima je išao i kontra Uljanika", tvrdi Veruda.

"Nisam Uljanikovac bio nikada, ali žao mi je za umriti, evo žao mi je za umriti, da ne govorim o Piramidi jer tamo sam proveo mladost, evo skoro plačem", rekao je istarski glazbenik Alen Vitasović.

Završni udarac zadala mu je korona.

"S jedne strane za taj Uljanik sam vezan i to je jako tužno za mene jer zbilja tamo sam dobio želju da se počnem bavit sa svirkom. Odatle je za mene puno toga krenulo, a s druge strane sam svjestan toga da ništa nije oduvijek i ništa nije zauvijek", kazao je Edi Maružin.

I nada se poput mnogih da će tradiciju nastaviti neki novi klinci možda na nekoj drugoj lokaciji.

Superstar
Love island UK
BKFC 50
Elon Musk Show
default_cta
Život na vagi
Señorita 89
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
default_cta
Infinity Nado

Više s weba

Pročitajte još

Image
PRVA U RUJNU

Navali narode! Pripremili smo veliki vodič za ovu nedjelju: Evo koje sve trgovine otvaraju svoja vrata

Više s weba