obustava proizvodnje

Zaustavljena proizvodnja u Rafineriji nafte Rijeka: Iz Ine pojasnili hoće li doći do poteškoća s opskrbom gorivima

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Obustava će proizvodnje biti privremena te da za vrijeme obustave neće biti poteškoća s opskrbom gorivima

29.10.2021. u 8:35/ RTL Vijesti

Inina Rafinerija nafte Rijeka započela je proces obustave proizvodnje. Iz naftne kompanije ističu da će obustava proizvodnje biti privremena te da za vrijeme obustave neće biti poteškoća s opskrbom gorivima.

Ina je prethodno već najavila da će zbog vladine odluke o ograničavanju cijena naftnih derivata svoja premium goriva prodavati samo do isteka postojećih zaliha, zbog ''značajnog negativnog utjecaja na poslovanje kompanije''.

Navodi se da će proces privremene obustave rada rafinerije započeti zbog zamjene katalizatora, bez navođenja koliko će proces trajati. Rafinerija nafte Rijeka jučer je započela proces planirane privremene obustave rada kako bi se izvršila aktivnost promjene katalizatora.

Image
premium goriva

Prvo INA, sad i Tifon zbog Vladine uredbe najavio: 'Prodaja premium goriva do isteka zaliha'

Image
premium goriva

Prvo INA, sad i Tifon zbog Vladine uredbe najavio: 'Prodaja premium goriva do isteka zaliha'

Privremena obustava će se iskoristiti za izvođenje radova na novim pogonima te prilagodbu postojećih postrojenja u Rafineriji nafte Rijeka. Ina je osigurala opskrbu tržišta svim vrstama goriva za vrijeme obustave, stoji u objavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi list piše kako će remont biti završen u siječnju ili veljači iduće godine, te da neće biti poremećaja u opskrbi maloprodajne mreže.

''Kao što smo napomenuli, opskrba tržišta svim vrstama goriva je osigurana za cijelo razdoblje obustave rada, a gorivo će se snabdijevati iz Ininih vlastitih zaliha te po potrebi s mediteranskog tržišta. Eventualni uvoz neće utjecati na cijene goriva nakon isteka Vladine Uredbe o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata'', kazali iz Ine.

Upravo se čita

Image
PROMOCIJA PLUS ZA RTL

EKSKLUZIVNO ISTRAŽIVANJE Hrvati velikom većinom protiv obuke Ukrajinaca u RH

Više s weba

Pročitajte još

Image

Ako Hrvatska postane svjetski prvak, ponedjeljak će možda biti neradni dan

Više s weba