OGLAS

korona pokvarila sezonu

Zbog karantene dio Austrijanaca prekinuo odmor: Hotelijeri traže testiranja turista na teret države

16.8.2020. u 18:35/ Matea Klišanin

Svima, koji se vrate u zemlju do ponoći Austrija nudi besplatno testiranje


Uobičajena smjena turista nakon Velike Gospe ili bijeg zbog straha od obavezne samoizolacije nakon povratka iz Hrvatske?

Prema gužvama na granicama i registracijskim oznakama i jedno i drugo. U kolonama ima nezadovoljnih Austrijanaca koji bježe prije isteka uplaćenih aranžmana, ali većina odlazaka nije vezana uz strah od zaraze.

''Mislim da je odluka trebala biti donesena za određene regije, a ne za cijelu zemlju. Možda za Zagreb i druge regije koje imaju porast broja zaraženih, ne za sve'', kaže jedan turist.


U prva dva tjedna kolovoza u Hrvatskoj se odmara 70.000 Austrijanaca. Ipak, doznajemo, nisu se svi odlučili na odlazak.Očekujući ipak da će zbog odluka svojih Vlada turisti sve više prijevremeno odlaziti s odmora u Hrvatskoj - hotelijeri nude rješenje na račun državne blagajne.

''Ja sam uvjeren da mi možemo imati i turizam i školsku godinu, međutim moramo biti proaktivni. Moramo donositi na vrijeme odgovarajuće mjere i naravno moramo omogućiti našim gostima da, ukoliko postoji za to obveza, u njihovim zemljama da se testiraju i u Hrvatskoj i to ponavljam na teret hrvatske strane što mislim da je u ovom trenutku najbolji promotivni potez'', poručio je Veljko Ostojić, direktor Hrvatske udruge turizma.


Ljubav je na selu
Vrijeme je za seks
SPRZŽ2023
Viola boje mora
Love island Australija
default_cta
Barbie i njezine sestre
Igra moje sudbine
Život na vagi
Tri sestre
Turbo fast
default_cta
LJNS AU

Više s weba

Pročitajte još

Image
NAKON 16 DANA

Završio prosvjed seljaka! Pokrovac: 'Idemo svojim kućama, ali ova borba je tek počela'


Više s weba