napustila orah

Zbog neispunjavanja planiranog rezultata na izborima Holy podnijela formalnu ostavku

Image

Mirela Holy

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Svjesna svoje odgovornosti za sadašnje stanje u stranci, predsjednica Mirela Holy je istaknula kako njena ostavka nije napuštanje broda koji tone

9.12.2015. u 10:00/ Ivona Hemen

Predsjednica ORaH-a Mirela Holy podnijela je formalnu ostavku na funkciju predsjednice stranke putem dopisa članicama i članovima stranke 7. prosinca 2015. godine, izvijestili su iz stranke.

"Podnošenje ostavke izraz je odgovornosti predsjednice stranke za neispunjavanje planiranog rezultata iz Plana rada za 2015. godinu na parlamentarnim izborima održanih prije mjesec dana. Vanjske i unutarnje razloge postignutog rezultata, predsjednica je iznijela Izvješćem o radu stranke 2015. godine koje je podržalo Predsjedništvo ORaH-a na 19. sjednici", dodaju iz ORAH-a.

Svjesna svoje odgovornosti za sadašnje stanje u stranci, predsjednica Mirela Holy je istaknula kako njena ostavka nije napuštanje broda koji tone.

"Ostavka je čin političke odgovornosti koji bi se trebao podrazumijevati u političkom djelovanju, smatrajući kako nema mogućnosti promjene i uspjeha bez osobne odgovornosti vodstva političkih organizacija", piše u izvješću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasila je kako napuštanje funkcije predsjednice ORaH-a nije lako, ali je nužno jer je loš rezultat na izborima velikim dijelom posljedica i njenog karaktera zbog kojeg stranka trpi štetu.

"Kao političarka idealistica, svjesna je da ne živimo u idealnom svijetu, a u politici nažalost, ovi su izbori pokazali, nisu dovoljne dobre ideje, dosljednost i poštenje", dodaju iz stranke.

Upravo se čita

Image
U gorju snijeg

Prosinac počinje tmurnim, hladnim danom, osim tamo gdje će puhati bura. U gorju snijeg

Svoje ostavke na funkcije potpredsjednice I potpredsjednika stranke podnijeli su i Božana Zadro te Davor Šrklec, 7. i 8. prosinca 2015. godine. 

ORaH-u sada predstoje obavezni unutarstranački redovni izbori (koji se preklapaju s izvanrednim, uslijed podnijetih ostavki) predviđeni Statutom nakon izbora za Hrvatski sabor u roku od tri mjeseca te će po njihovoj provedbi stranka dobiti novo vodstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
ZBOG STAROSTI

Golemi bor srušio se u pulskoj park šumi, ostala je rupa duboka tri metra: 'Nije ni prvi, ni zadnji'

Više s weba