POTVRDILI IZ MORHA

Zbog oštećenja najmodernijeg vojnog sustava u Petrinji pokrenut stegovni postupak

Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Iz MORH-a kažu kako je u tijeku postupak procjene materijalne štete te će sukladno procjeni štete biti pokrenut odgovarajući postupak za utvrđivanje materijalne odgovornosti pred Vojnostegovnim sudom

2.2.2023. u 16:43/ Luka Safundžić

Kako je Danas.hr prvi izvijestio u petrinjskoj vojarni Pukovnika Predraga Matanovića došlo je do incidenta u kojem je došlo do oštećenja borbenog oklopnog vozila BOV "Patria".

Kako su nam potvrdili iz MORH-a zbog odgovornosti je protiv jednog pripadnika Oružanih snaga pokrenut stegovni postupak.

Image
BOV PATRIA

U petrinjskoj vojarni oštećen najmoderniji vojni sustav! MORH za Danas.hr o samom incidentu

Image
BOV PATRIA

U petrinjskoj vojarni oštećen najmoderniji vojni sustav! MORH za Danas.hr o samom incidentu

"U tijeku je postupak procjene materijalne štete te će sukladno procjeni štete biti pokrenut odgovarajući postupak za utvrđivanje materijalne odgovornosti pred Vojnostegovnim sudom", kazali su iz MORH-a.

Ranije su kazali kako je osnovano povjerenstvo iz sastava Oružanih snaga koje će utvrditi sve okolnosti koje su dovele do ove nesreće u Petrinji.

Patrija spada u najmodernije oružarne sustave koje koristi hrvatska kopnena vojska. Ima tri člana posade, dok u ukrcajni dio može primiti sedam vojnika.

Može dosegnuti brzinu od 100 kilometara na sat, dok radijus kretanja doseže 700 kilometara. Ovo izvorno finsko vozilo sastavlja se u slavonskobrodskoj tvrtki Đuro Đaković Specijalna vozila.

Više s weba

Pročitajte još

Image
POTVRDILA OBITELJ

Pronađena je 27-godišnjakinja iz Imotskog koja je nestala u nedjelju u Zagrebu

Više s weba