obitelji na sudu

Žena u Podravini sudski izbacila kćer i zeta iz obiteljske kuće. Odvjetnici za RTL o sve češćim slučajevima

9.9.2022. u 7:30/ Ružica Đukić

Na ovakav je korak žena iz okolice Ludbrega, kaže, bila primorana jer se obitelj prema njoj loše odnosila

Dok si pod mojim krovom ponašat ćeš se kako treba ili seli. Jedna je majka iz Selnika pokraj Ludbrega ovu je poznatu prijetnju svih roditelja provela u djelo. I to nakon što joj je zet koji je preko 30 godina stanovao u njezinoj kući, rekao marš vani.

Kći je pak na sudu tvrdila: mi smo u tu nekretninu ulagali i imamo na nju pravo. A majka – radila sam u Njemačkoj dva posla da bi sagradila kuću iz koje me sada, kada povremeno dođem, na ulicu tjera vlastito dijete.

"Radi se o vlasničkoj tužbi, kod nje je bitno samo dokazati vlasništvo stvari, u ovom slučaju nekretnine i tko nekretninu drži u svojem posjedu. Ako ne drži vlasnik nego netko drugi, vlasnik ima pravo na povrat te stvari", rekao je odvjetnik Ivan Fumić.

Koliko god se građani zgražali nad ovim, broj slučajeva u kojem se članovi obitelji sudski izbacuju na cestu je u porastu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
FACEBOOK RAT S PLENKOVIĆEM

Stigla presuda za Zadrane koji su na Facebooku poručili Plenkoviću da je 'pavijan' i da ga treba gađati pokvarenim jajima. Nisu krivi!

Image
FACEBOOK RAT S PLENKOVIĆEM

Stigla presuda za Zadrane koji su na Facebooku poručili Plenkoviću da je 'pavijan' i da ga treba gađati pokvarenim jajima. Nisu krivi!

"Pa je, sve više i više. Zapravo su to ružni postupci u kojima vrlo često budu narušeni odnosi roditelja i djece ili braće i sestara gdje, ne znam, sin stjera oca na tavan ili otac iseljava sina ili svoju bivšu ženu iz stana. Ima svega i svačega, zaista", kaže Fumić.

Da izbaci kći i zeta iz kuće ova se Podravka bori već gotovo tri godine.

Upravo se čita

Image
UTAKMICA ODLUKE

Dalić najavio okršaj s Belgijom i otkrio detalje oko sastava: 'Nema popravnog ispita'

"Presuda je nepravomoćna i mogu se žaliti", objasnila je glasnogovornica Općinskog suda u Varaždinu, Snježana Lukač-Keretić.

Nagodba bi, kažu, stručnjaci bila najbolje rješenje i možda bi spasila ono puno vrjednije od kuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
u okučanima

Milanović: 'Hrvatska je slavno završila rat, to djecu treba učiti. Žrtve su bile zbog projekata drugih'

Više s weba