odnijela su čak tri zlata

Žestice iz Istre osvojile Japan! Proizvođači za RTL otkrili tajnu uspjeha: 'Radili smo analize i nakon toga.....

11.4.2021. u 9:15/ Ivan Dobran

Tajna uspjeha je u idealnoj ravnoteži začina i dobrom poznavanju tehnologije

Od Istre do Tokija, istarska žestoka pića osvojila su brojna nepca. Na međunarodnom natjecanju u Japanu poznata istarska destilerija odnijela je čak tri zlata.

Pića proizvod su istraživanja tijekom lockdowna, a najveći izazovi proizvođaču bili su pronaći idealan balans začina i zadržavanje kvalitete.

Image
15 godina priprema

U Istri kreće izgradnja prve banke gena autohtonih pasmina - čuvat će se geni boškarina, ovaca, magaraca...

Image
15 godina priprema

U Istri kreće izgradnja prve banke gena autohtonih pasmina - čuvat će se geni boškarina, ovaca, magaraca...

U Japanu su se našli u konkurenciji sa svjetskim imenima

Nagrađivana istarska piće proizveli su ih istarski vinari i destileri tijekom izolacije. Želja im je bila svoje proizvode dovesti na višu razinu.

"Prvo smo radili analize i nakon toga sve nekakve začine koje stavljamo unutra maceriramo. Nešto smo malo povećali nešto smo malo smanjili tako da dobijemo što zaokruženiji aromatski profil proizvoda", opisao je Luka Rossi, vlasnik nagrađene vinarije i destilerije.

Kao petoj generaciji vinara i destilera iskustva im nije nedostajalo. Najveći je izazov bio pronaći sirovinu uvijek iste kvalitete, a to im je uspjelo tek izvan Hrvatske. Ostalo su kažu samo ljubav i želja da stvore nešto iznimno.

Viziju istarskih proizvođača nisi prepoznali samo Japanci već i Istrani. Konoba nedaleko Poreča u ponudi već ima sve nagrađene destilate. "Sigurno da je jako značajno kad mi kao jedna konoba koja se trudi imat sve domaće i da ima isto jedan aperitiv koji je tu lokalan i nagrađivan ljudi to vole", kaže vlasnik istarske konobe Marko Šimonović.

Tajna uspjeha je u idealnoj ravnoteži začina i dobrom poznavanju tehnologije, kažu proizvođači. U Japanu su se našli u konkurenciji sa svjetskim imenima pa je nagrada reklama ne samo za njih već za cijelu Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

Ako Hrvatska postane svjetski prvak, ponedjeljak će možda biti neradni dan

Više s weba