novi sustav odvoza

ZG vrećice za miješani komunalni otpad od danas u prodaji: Evo što trebate znati i gdje ih možete nabaviti

Image

Fiksna mjesečna naknada za kućanstva iznosit će 45 kuna, a varijabilni dio ovisit će o količini vrećica koju korisnici kupe

15.9.2022. u 12:29/ RTL Vijesti

Novi sustav odvoza otpada u listopadu, nakon tromjesečne odgode, počinje 1. listopada. To znači da će korisnici prema novom modelu plaćati fiksnu mjesečnu naknadu za odvoz otpada u iznosu od 45 za kućanstva ili 90 kuna za pravne osobe i obrtnike.

Varijabilni dio, odnosno zbrinjavanje miješanog komunalnog otpada plaćat će se kroz kupnju specijaliziranih vrećica od 10,20 ili 40 litara po cijeni od 20, 40, 80 kuna za deset komada, odnosno po 2,4 i 8 kn po jednoj vrećici. Vrećice kreću u prodaju od 15. rujna, odnosno danas.

Iz Holdinga navode da će vrećice biti dostupne na više od 500 mjesta u gradu. U to su uključene, između ostalog, trgovine, trgovački centri, kiosci, poslovnice Zagrebačkog holdinga.

"Cilj novog modela sakupljanja miješanog komunalnog otpada je smanjenje količina odloženog otpada i povećanje količina korisnog otpada", poručuju iz Holdinga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrećice za plastiku i biootpad i dalje će biti besplatne. Međutim, oni korisnici koji imaju žute kontejnere uskoro ih neće više trebati jer će se plastika kao i prije moći odlagati u običnim plastičnim vrećicama.

Na interaktivnoj karti koju je objavila Čistoća možete provjeriti gdje u svom kvartu možete nabaviti nove vrećice.

Upravo se čita

Image
'jednaka plaća za jednak rad'

Malenica odbacio kritike zbog rasta plaća dužnosnicima kao populizam

Više s weba

Pročitajte još

Image
BIRA SE JELENIĆEV NASLJEDNIK

Kandidati za glavnog državnog odvjetnika razgovarali u Vladi: 'Moje šanse su daleko najbolje...'

Više s weba