'neizbježne obveze'

Zlata Hrvoj Šipek mailom otkazala dolazak na Antikorupcijsko vijeće

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Grmoja je na društvenim mrežama objavio: 'Inače, u izvješću za 2021. prešutjela je skrivanje dokumenata od OLAF-a što se otkrilo baš u toj godini za koju podnosi izvješće'

6.2.2023. u 12:38/ Danas.hr

Hrvatska javnost posljednjih tjedana budno prati razvoj događaja oko afere dopisivanja državnih dužnosnika bliskih premijeru Andreju Plenkoviću s nekadašnjim šefom hrvatskih šuma Krunoslavom Jakupčićem.

U utorak, 7. siječnja iščekuje se dolazak glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj Šipek u Saboru.

Međutim, na Antikorupcijsko vijeće gdje bi predstavila svoje izvješće o radu za 2021. Hrvoj Šipek neće doći zbog toga što je, kako navodi saborski zastupnik Nikola Grmoja na svom Facebooku, poslala mail u kojem kaže kako ima ranije preuzetih obveza.

Image
Objasnili situaciju

Hrvatske šume:' Pojavio se niz špekulacija i krivih informacija o zaposlenju Dujmovića'

Image
Objasnili situaciju

Hrvatske šume:' Pojavio se niz špekulacija i krivih informacija o zaposlenju Dujmovića'

Grmoja je u objavi na Facebooku napisao:

"Glavna državna odvjetnica poslala je mail u kojem se opravdava ranije preuzetim obvezama i kaže da ne može doći sutra na Antikorupcijsko vijeće predstaviti svoje izvješće o radu za 2021. godinu i odgovarati na pitanja članova vijeća i zastupnika.

Inače, u izvješću za 2021. prešutjela je skrivanje dokumenata od OLAF-a što se otkrilo baš u toj godini za koju podnosi izvješće.
U istoj toj 2021. lagala je pred saborskim odborima i na planetarnoj sjednici da nije bila upoznata s predmetom Žalac iako ga je u veljači 2020. dobila na svoj stol, a u srpnju na temu tog predmeta imala i sastanak.

Zahvaljući našoj inicijativi i prikupljenih 30 potpisa zastupnika mora doći pred Odbor za pravosuđe i pred sve zastupnike na plenarnu sjednicu odgovarati na ova pitanja, ali i pitanja vezana uz aferu AP kao i zašto već dvije godine iako imaju sva dopisivanja Žalac, Rimac i Jakupčića nisu poduzeli ništa protiv kruga Plenkovićevih najbližih suradnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlata Hrvoj Šipek je izbjegla najtvrđi i najteži teren za nju u Saboru, a to je Antikorupcijsko vijeće gdje oporba ima većinu, ali ne može izbjeći plenarnu sjednicu, Odbor za pravosuđe i pitanja zastupnika.

Ovim manevrom si nije previše pomogla osim što je malo smanjila vrijeme izloženosti neugodnim pitanjima.

Od pitanja i istine ipak neće pobjeći ni ona ni Plenković!", poručio je Grmoja u objavi.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Sva lica Filipa Zavadlova

Nekad je bio sportski tip, kratke kose, u trenirci ili mornarskoj majici. Sada namješta frizurice i preferira elegantna odijela

Više s weba