FILMSKA ZVIJEZDA

Znate ga iz filma 'I tvoju mamu također', ali i kao mladog Che Guevaru. Gael Garcia Bernal za Direkt: 'Ne vol...

20.6.2022. u 22:48/ Maja Oštro Flis

Gael Garcia Bernal jedan je od najboljih meksičkih glumaca svih vremena. Došao je u Zagreb na filozofski teatar Srećka Horvata

"Želio sam biti pedijatar, seoski pedijatar za siromašnu djecu, onda sam htio biti sociolog, zatim sam htio pisati romane, poeziju, pa novinarstvo me zanimalo u jednom trenutku", govori za RTL Direkt Gael Garcia Bernal.

Nije postao ni pedijatar, ni sociolog, a ni novinar, ali postao je glumac. New York Times ga je svrstao na listu najboljih 25 glumaca današnjice. U taj svijet zakoračio je kao trogodišnjak - i potpuno se zaljubio.

"Kad si glumac, možeš raditi još puno stvari, proživjeti puno života u jednom", tvrdi Bernal.

Glumi, režira, producira, snima dokumentarce o migrantima, prati politiku i gorljivi je aktivist protiv klimatskih promjena - i kaže- bježi glavom bez obzira od Hollywooda. Sigurna luka - rodni je Meksiko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nekako mi Hollywood nikad nije bio ultimativni cilj, za neke ljude jest. A u Americi, Hollywoodu, nekako, jednostavno rečeno, bio bi ukalupljen, a taj tip života je nešto što je već napisano, znano. A to mi se ne sviđa, nije mi to zanimljivo jer mislim da mogu puno više od toga", tvrdi.

"Otići u Los Angeles, popiti kavu, slikati se za Instagram, ići ludovati na Ibizu.. Ne mogu. To su mi kao neprijatelji. Neprijatelji s kojima ne želim biti", govori Bernal.

Upravo se čita

Image
DRUŠTVENA ODGOVORNOST

Tommy neće prodavati pirotehniku: 'Uzrokuje štetne posljedice za ljude i životinje'

Ali zato želi biti u Hrvatskoj. Prije 15-tak godina prvi je put bio u Zagrebu, a sada je očaran - otokom Visom.

"Jako je posebno, prekrasno. Imam osjećaj što god da kažem, netko je već sve rekao. Prekrasno mjesto, osjećaš se jako udaljenim od svega, iako nije sad toliko daleko… Vrlo smirujuće, da. Mora da je do otoka, soli, povjetarca", tvrdi Bernal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li uspio naučiti što hrvatskog, kaže: Mislim, znam.. Hvala, hvala puno. Ali nisam uspio uhvatiti čar jezika."

Hrvatski, složit će se, nije lagan, ali kaže da ga već nekad bude pohvatao.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Burilović opet predsjednik HGK

Više s weba