kakav je promet?

Zračne luke u RH lani rušile vlastite rekorde, dva najveća grada jedan drugom pušu za vratom

Image

Zračna luka Split

Foto: Pixell

Godinu za nama obilježio i incident na zadarskoj zračnoj luci kada je krivo darivana milijunta putnica, prigodno, onda kada je u posjetu dolazio premijer

6.1.2023. u 11:12/ Danas.hr

Zračna luka Zadar oborila je svoj rekord prevezevši ukupno čak 1.102.381 putnika u prošloj 2022. godini. Tako se broj putnika više nego udvostručio u odnosu na 2021. godinu.

Iz mjeseca u mjesec ostvarili su porast broja putnika u odnosu na 2021. godinu, javlja Croatian Aviation.

Najmanji broj putnika u protekloj godini bio je u siječnju kada je zabilježeno njih 719. Prošlogodišnji najveći broj od čak 240 984 putnika zabilježen je u kolovozu. U prošloj je godini preko 200 tisuća putnika zabilježeno je još u srpnju, a preko 100 tisuća putnika opsluženo je u lipnju, rujnu i listopadu.

Image
nakon gradiške

Zadarskim vatrogascima nije isplaćena plaća. 'Svoj posao zbog nas žive 24 sata dnevno'

Image
nakon gradiške

Zadarskim vatrogascima nije isplaćena plaća. 'Svoj posao zbog nas žive 24 sata dnevno'

Ipak, enorman promet ove zračne luke ostat će u sjeni slučaja zamjene milijuntog putnika početkom listopada prošle godine.

Na dolaznom letu iz Bruxellesa nagrađena je 26-godišnja Belgijanka Julie Fisser baš tijekom Plenkovićeva posjeta Zadru. Ipak, službena statistika prometa je pokazala kako je nelogično da je do kraja rujna u Zračnu luku u Zadru sletjelo 990 tisuća putnika, a u tri dana listopada još 10 tisuća putnika.

Što se tiče drugih zračnih luka u Hrvatskoj, Zračna luka Split dosegla je gotovo tri milijuna putnika prošle godine.

Više od 600 tisuća putnika zabilježili su u srpnju i kolovozu prošle godine, a preko 400 tisuća putnika zabilježili su u lipnju i rujnu prošle godine. Najmanje putnika prošle godine, njih 19.678, zabilježili su u veljači.

S druge strane, samo 164.086 putnika u prošloj godini zabilježili su u Zračnoj luci Rijeka. Ipak, to je gotovo tri puta više putnika nego što su zabilježili u 2021. godini.

Najviše putnika prošle godine, njih 40.505, opslužili su u srpnju, dok su u siječnju zabilježili najmanje putnika, njih samo 147.

Što se tiče zagrebačke zračne luke, ona je prevezla 2.876.869 putnika prošle godine. U konačnici, iako nisu objavili konačnu brojku za godinu za nama, iz Osijeka su u rujnu naveli kako je do tada kroz istu prošlo 64 posto putnika više nego 2021. godine.

Superstar
Love island UK
BKFC 50
Elon Musk Show
default_cta
Život na vagi
Señorita 89
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
default_cta
Infinity Nado

Više s weba

Pročitajte još

Image
čeka se epilog

Malenica o BBB-ovcima: 'Istraga je pri kraju. Čudno da je toliko Hrvata uhićeno, a malo Grka...'

Više s weba