STELIO SIMCICH

'Zvao sam druge da pomognu, no mislili su na svoje g***ce. Da je netko uskočio, čovjek bi danas bio živ...'

30.9.2022. u 19:59/ Maja Brkljača

U večeri povijesne bujice u Rijeci jedan je muškarac zapeo pod automobilom. Razgovarali smo s Riječaninom koji ga je pokušao spasiti

U večeri povijesne bujice u Rijeci u istoj ulici dva gotovo ista slučaja - dvojica muškaraca su zapeli pod automobilima. Jedan slučaj završio je sretno, starijeg sugrađanina spasila je medicinska sestra, čiju smo priču objavili jučer. No, drugi slučaj završio je tragično.

Policija je i službeno potvrdila da je u bujici od utapanja poginuo 50-godišnji muškarac. Razgovarali smo s Steliom Simcichem, Riječaninom koji je pokušao spasiti nesretnog muškarca - ali nažalost nije uspio.

"Ja sam sa svojim roditeljima bio u autu, zatekli smo se na tom mjestu i s lijeve strane sam vidio gospodina kako ide po trotoaru…", prepričava.

Image
dan nakon poplave

Pogledajte posljedice nezapamćenog nevremena u Rijeci: Uništene trgovine, poslovni prostori...

Fotogalerija
Image
dan nakon poplave

Pogledajte posljedice nezapamćenog nevremena u Rijeci: Uništene trgovine, poslovni prostori...

Fotogalerija

"Bujica je bila toliko jaka da je digla šahtove, pa su se auti morali zaustaviti jer nisu mogli ići uz brdo. U tom trenutku smo vidjeli nesretnika kako je pao na cestu, bujica ga je gurnula pod taj bijeli auto i čovjek se borio za život", prepričava Simcich svoje iskustvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam u tom momentu instinktivno djelovao, bez razmišljanja o posljedicama i pokušao spasiti čovjeka, izvuć ga nekako da ga stavim sa strane... Nažalost, u cijeloj toj priči nije bilo nikakve suradnje od drugih ljudi. Zvao sam 'Upomoć!' nekoliko puta i druge ljude koji su bili tamo, posebno čovjeka koji je bio u tom bijelom kombiju... Međutim, spasa mu nije bilo", govori.

Nesretni se čovjek, kaže, prvo držao za branik vozila, nakon čega mu se pod kotačem zapetljala noga.

Upravo se čita

Image
napredak tehnologije

'Nebo više nije granica'. Na letovima uskoro pozivi s mobitela i korištenje aplikacija

"U početku je bio priseban, govorio da mu izvuče nogu, ali bila je toliko jaka bujica...", prepričava.

Kaže kako ga je uspio izvući nakon približno 6, 7 minuta - no zbog jake bujice njegovo je tijelo bilo katapultirano dalje...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije bilo nikakve reakcije niti suradnje drugih vozača. Mislili su vjerojatno na svoju guzicu. Da je netko drugi bio, u minuti-dvije bi ga izvukli i možda bi čovjek i danas bio živ", govori građanin.

Prepričava kako je jednom rukom držao čovjeku glavu iznad vode kako se ne bi utopio, dok je s drugom rukom pokušavao izvući drugu nogu koja se zapetljala pod kotač. Da je netko drugi došao pomoći, dodaje, čovjek bi da nas vjerojatno bio živ.

A kako je on to sve preživio, koliko mu je ta situacija bila strašna?

"Meni je najdraže od svega da sam ja reagirao onako kao što bi svaki građanin trebao. Najžalosnije je da nitko nije htio pomoći. Najveća je tragedija što ljudi nisu reagirali onako kako sam ja", zaključuje naš sugovornik koji sutra ide na policiju zbog dodatne istrage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo može biti jedna velika opomena svima, jer ovo je tragedija koja se možda mogla spriječiti.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Bin Laden dobio nasljednika

Više s weba