NEMA MJESTA ZA KOSOR

'Imamo mi svoje kriterije, ne primamo svakoga!'

Image
Foto: PIXSELL

Nakon što je novopečeni HDSSB-ovac Josip Salapić promijenio retoriku, Dinko Burić je objasnio zašto u njegovoj stranci nikada neće biti mjesta za Jadranku Kosor i kako je Šeksu pametnije da ode u mirovinu.

30.5.2012. u 13:21/ S.K.

Nakon što je Josip Salapić prebjegao iz Karamarkovog HDZ-a u HDSSB-e, okrenuo je ploču. Dok je još jučer zastupao HDZ-ove stavove oko Branimira Glavaša, već danas o njemu govori kao o heroju.

"Ja sam se ovih dana temeljito uvjerio i pročitao presudu Branimiru Glavašu. Smatram da je hrvatski sudovi trebaju preispitati. Mislim da Ustavni sud na kojemu se trenutno nalazi predmet treba dobro procijeniti presudu Glavašu, jer je sramotno i skandalozno a se sve žrtve do 8. listopada 1991. godine, do našeg razdruživanja sa SFRJ ne smatraju žrtvama, jer se tada časna hrvatska vojska smatra paravojnom formacijom, a JNA, koja je bila agresor, legitimnim obrambenim tijelom", zborio je u srijedu Salapić podržavan novim stranačkim kolegama.

Također je dodao kako ni jedan general ne smije sjediti u zatvoru i ispaštati za slobodnu Hrvatsku.

Dinko Burić je nakon toga izjavio kako ne vjeruje da će Salapić biti jedini HDZ-ovac koji će htjeti prebjeći u HDSSB.

"Ima ljudi koji pokazuju ogromne simpatije prema našem političkom djelovanju, naravno, iz HDZ-a. No, nisu baš svi dobrodošli. Kad je riječ o Vladimiru Šeksu, njemu je odavno mjesto u mirovini, ne u političkom životu. Da je to na vrijeme napravio, ostao bi upamćen po nekim dobrim stvarima koje je napravio, a ne po 'locirati, identificirati, uhititi, transferirati", rekao je Burić.

On je također odbacio mogućnost da se njegovoj stranci pridruži bivša šefica HDZ-a Jadranka Kosor.

"Kosor nije iz Slavonije i Baranje. Mi je nikad nisam doživljavali kao izvornu Slavonku, ona ne živi tamo. Ne primamo mi baš svakoga, imamo mi svoje kriterije. Gospodin Salapić je kvalitetan i aktivan saborski zastupnik i mislimo da je pravo pojačanje Kluba zastupnika HDSSB-a", objasnio je svoj stav.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Veliko priznanje

Hrvatska ima 258 novih doktora znanosti i umjetnosti, otkrili su nam svoje planove za budućnost

Više s weba