GROBNICA PORED KATOLIČKOG DOMA

Irska još ne zna na koji će se način baviti jezivim slučajem

Image
Foto: Twitter

Istražiteljica Catherine Corless je rekla kako javni podaci pokazuju da je 796 djece umrlo u domu prije njegova zatvaranja nešto prije 50 godina. Kazala je nacionalnoj televiziji RTE da su neka od umrle djece bila stara samo tri mjeseca.

5.6.2014. u 7:40/ RTL

DUBLIN - Irska razmatra istragu o onom što je vlada nazvala "duboko uznemirujućim" otkrićem neobilježenog groblja u domu koji je vodila Katolička crkva gdje je umrlo skoro 800 djece izmeđui 1925. i 1961.

Nekada moćna irska Katolička crkva uzdrmana je nizom skandala zbog zlostavljanja i zapostavljanja djece, a vlada sumnja kako je istraživanje koje je provela lokalna povjesničarka u kotaru Galway otkrilo još jedno mračno poglavlje.

Groblje je otkriveno na bivšem zemljištu jednog od irskih domova "majki i djece" koje su vodile redovnice reda Bon Secours.

Istražiteljica CatherineCorless rekla je kako su trupla pokopana u otpadnom tanku na tom zemljištu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Corless je rekla kako javni podaci pokazuju da je 796 djece umrlo u domu prije njegova zatvaranja nešto prije 50 godina. Kazala je nacionalnoj televiziji RTE da su neka od umrle djece bila stara samo tri mjeseca.

Ministar za pitanja djece CharlieFlanagan rekao je u srijedu kako se razmatra najbolji način bavljenja "strašnim pojedinostima" oko pokopa djece u ustanovama koje su skrbile o nevjenčanim trudnim ženama.

Upravo se čita

Image
EUFORIJA DILJEM SVIJETA

VIDEO Od Toronta do New Yorka: Evo kako se pobjeda Vatrenih euforično slavila u Sjevernoj Americi

Katolička crkva je vodila mnoge od irskih socijalnih službi u 20-tom stoljeću uključujući domove za majke i djecu gdje su deseci tisuća nevjenčanih trudnih žena, uključujući žrtve silovanja, bile slane da se porode.

Više s weba

Pročitajte još

Image
U PUNOM SJAJU

Štandovi, lampice i Orašari! Zagreb spremno dočekuje prvi adventski vikend!

Više s weba