POKOLJ U BOROVU SELU

Još jednu tužnu obljetnicu Vlada i branitelji obilježili odvojeno

Image
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL

U povodu 23. godišnjice ubojstva 12-orice pripadnika vinkovačke Specijalne policije u Borovu Selu, podno spomenika u središtu Borova uz članove obitelji, vijence su, odvojeno, položili državno izaslanstvo te predstavnici braniteljskih udruga.

2.5.2014. u 11:00/ M.B./Hina

BOROVO - U povodu 23. godišnjice ubojstva 12-orice pripadnika vinkovačke Specijalne policije u Borovu Selu, podno spomenika u središtu Borova uz članove obitelji, vijence su, odvojeno, položili državno izaslanstvo te predstavnici braniteljskih udruga.

I ove godine, naime, obljetnicu ubojstva 12-orice vinkovačkih policajaca su braniteljske udruge obilježile odvojeno, pola sata kasnije.

Vijence kod spomenika su položila i svijeće zapalila izaslanstva obitelji ubijenih policajaca, zajedničko izaslanstvo predsjednika Republike, Sabora i Vlade u kojem su se nalazili predsjednik Savjeta za branitelje predsjednika Republike VladoMarić, saborski zastupnik DamirRimac te ministar unutarnjih poslova RankoOstojić, ravnateljstva policije Vukovarsko-srijemske županije, Grada Vukovara, Udruge 1. hrvatski redarstvenik te Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Molitvu za ubijene molio je vojni ordinarij Juraj Jezerinac poručivši kako se svakoga 2. svibnja u Borovu javljaju osjećaji bola, ali i ponosa. Jezerinac je zahvalio hrvatskim braniteljima zbog kojih je, kako je istaknuo, Hrvatska međunarodno priznata, te je poručio kako nas samo "istina može spasiti" i jamčiti budućnost poštivanju čovjeka bez obzira na vjeru i kulturu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U odavanju počasti poginulim policajcima uz državna izaslanstva nisu sudjelovale brojne braniteljske udruge. One su, predvođene Udrugom specijalne policije iz Domovinskog rata, formirale vlastitu kolonu, kojom su pola sata nakon što je završio državni protokol, došle do spomen obilježja u središtu Borova, gdje je ostao i dio obitelji poginulih. U toj koloni se nalazio i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko kao i članovi Stožera za obranu hrvatskog Vukovara te drugih braniteljskih udruga.

Državna i druga izaslanstva iz Borova su se uputila u Vinkovce gdje će u Župnoj crkvi sv . Euzebija i Poliona misu zadušnicu za ubijene policajce predvoditi biskup Juraj Jezerinac, a potom će se na stadionu HNK Cibalija održati atletske utrke u sklopu Memorijala 12 redarstvenika.

Upravo se čita

Image
ratni zločini

Vojnici SAO Krajine 1991. godine pobili 16 civila kod Gline? Pokrenuta istaga

U Borovu su iz zasjede ubijeni i masakrirani hrvatski policajci StipanBošnjak iz Nuštra (1956.), AntunGrbavac iz Nijemaca (1961.), JosipCulej iz Jarmine (1966.), MladenŠarić iz Novih Jankovaca (1965.), ZdenkoPerica iz Nuštra (1965.), ZoranGrašić iz Otoka (1969.), Ivica Vučić iz Vinkovaca (1961.), LukaCrnković iz Otoka (1970.), MarinkoPetrušić iz Tovarnika (1966.), JankoČović iz Ivankova (1965.), ŽeljkoHrala iz Ivankova (1968.) i MladenČatić iz Županje (1971.).

Oni su ubijenih u noći s 1. na 2. svibnja 1991. godine iz zasjede koju su im postavili pripadnici srpskih paravojnih postrojba u središtu toga mjesta nedaleko od Vukovara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Stradao 34-godišnjak

Smrt kod željezničkog mosta u Karlovcu: Na muškarca naletio vlak

Više s weba