oštra reakcija ministra

Jovanović poručio Pozaiću: Pročitajte što piše papa Franjo!

2.11.2013. u 10:56/ RTL/Hina

Aktivisti iz Građanske akcije osudili su jučerašnje poruke koje je uputio zagrebački pomoćni biskup Valentin Pozaić, prozivajući ga da potiče mržnju i podjele. I ministar obrazovanja, Željko Jovanović, oštro je reagirao na Pozaićeve jučerašnje poruke te mu na Facebooku poručio da se ugleda na papu Franju.

Aktivisti iz Građanske akcije osudili su jučerašnje poruke, koje je na misi u povodu blagdana Svih svetih uputio zagrebački pomoćni biskup Valentin Pozaić, prozivajući ga da navodima o "zločinačkoj ideologiji trenutačnog režima" i "nametanju ideologije pranja mozga" umjesto poticanja humanizma i ljubavi zapravo potiče mržnju i podjele.

"Živimo u demokratskom društvu gdje je govor slobodan, ali pod uvjetom da ne ugrožava druge. Govor mržnje i sada je zabranjen, baš kao što je bio u komunistička vremena koja svojom retorikom i primitivnim stavovima evociraš. Shvati, nije 1945., nego 2013.", poručuju mons. Pozaiću iz Građanske akcije u današnjem priopćenju.

Ocjenjuju kako Pozaić, svojim porukama o zločinačkoj ideologiji, destrukciji obitelji i "pranju mozga", upravo potiče zločinačku ideologiju, uništavanje obitelj te "pranje mozga".

"To svakako nije u duhu onoga što su propovijedali učitelji kršćanske doktrine i evanđelja. Nazivajući demokratski ustroj RH režimom, a naročito mu dajući karakter trenutnosti, poticanje je na prevrat. To bi trebalo biti dovoljno inspirativno da pokrene DORH na akciju", ističu u Građanskoj akciji.

Pozaića pozivaju da se radije bavi poticanjem humanizma, ljubavi prema svim bližnjima, poticanjem umjetnosti. "Tvoj posao je ljudima pomoći da steknu duševni mir, a ne plašiti ih i dijeliti", navode u priopćenju.

Zagrebački pomoćni biskup Valentin Pozaić jučer je služio euharistijsko slavlje u crkvi Krista Kralja na zagrebačkom Mirogoju, gdje je među ostalim poručio kako, ako je Bog odbačen, prestaju vrijediti naravni i Božji zakon, istina postaje predmet trgovine, a "dizanje ruku u ime demokracije postaje ritual u prilog zločinačke ideologije trenutačnog režima".

"Konspirativna i javna destrukcija legalizirana je i sustavna kao i razaranje ustanova, tih nosivih stupova zdravog društva, među kojima su brak i obitelj", naglasio je biskup Pozaić, dodajući kako se "umjesto zdravog odgoja nameće ideologija pranja mozga, zatupljivanje savjesti, prezir roditelja i njihovih prava".

I ministar obrazovanja, Željko Jovanović, oštro je reagirao na Pozaićeve jučerašnje poruke te mu na Facebooku poručio da se ugleda na papu Franju.

Je li mons. Pozaić pročitao bar jednu knjigu koju je napisao papa Franjo!? Nakon još jedne njegove "propovijedi" siguran sam da nije jer papa Franjo kaže: "Užasavam se intelektualaca koji nemaju talenta i etičara koji u sebi nemaju dobrote... . Etika je cvijet ljudske dobrote. Ukorijenjena je u sposobnosti da budemo dobri, koju posjeduje čovjek ili društvo. Inače se pretvara u moraliziranje, lažnu etiku i nakraju u vrhunac licemjerja. Pametnome dosta!", napisao je Jovanović na Facebooku.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Matej Veličanstveni ponovo oduševio križevačku publiku

Više s weba