sindikati ne praštaju

'Jovanović treba otići jer je počinio kazneno djelo'

Image
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske prijeti štrajkom ukoliko uskoro ne dođe do dogovora o kolektivnom ugovoru s Ministarstvom obrazovanja.

16.1.2014. u 12:10/ RTL

Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske (NSZSŠH) je na konferenciji vezanoj uz otkazivanje Kolektivnog ugovora za zaposlenike u srednjoškolskim ustanovama komentirao nemogućnost dogovora s Ministarstvom obrazovanja te zaprijetio štrajkom kao mjerom rješenja ovog problema.

"Vlada ima dvostruka mjerila prema obrazovanju i zdravstvu. S liječničkim sindikatima pregovaraju svaku rečenicu u kolektivnom ugovoru, a s nama ništa. U zdravstvu su se izborili nakon dugotrajnog štrajka. Očito nema kolektivnog ugovora bez pritiska i štrajka", rekao je predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske, Branimir Mihalinec.

Mihalinec je komentirao i rekao da ministar Željko Jovanović treba otići s dužnosti zbog neisplate naknade troškova prijevoza i dodataka na plaću u prosincu.

"Jovanović treba otići jer je u prosincu počinio kazneno djelo poticanja na neisplatu plaća, za što je predviđena kazna od tri godine zatvora", rekao je Mihalinec.

"Tražimo od Zorana Milanovića da se baci u potragu za ljestvicom za ministre. Neke je smijenio za manja nedjela od Jovanovićevih. Milanoviću, podržavate li da ministri čine kaznena djela?" kaže Mihalinec.

Ukoliko uskoro ne dođe do dogovora s ministrom Jovanovićem, sindikati prijete štrajkom.

"Nakon otkazivanja kolektivnog ugovora Jovanović je rekao da je spreman na pregovore. Prošla su tri ponedjeljka i ništa. Ukoliko do pregovora ne dođe u razumnom roku, do kraja veljače, pokrenut ćemo najavu štrajka", zaključio je Mihalinec.  

Više s weba

Pročitajte još

Image

Mirjana Pukanić pronađena mrtva

Više s weba