sakrio ljude u skladište

Junaku terorističkog napada u Parizu dali francusko državljanstvo

Image

Lassana Bathily

Foto: AP Images

Lassana Bathily nalazio se u skladištu trgovine u Parizu kada je u nju upao Amedy Coulibaly i ubio četvero ljudi. Mladić je sakrio nekoliko kupaca i tako im spasio život.

21.1.2015. u 8:52/ RTL

Francuske vlasti su na svečanosti u utorak dodijelile francusko državljanstvo mladom muslimanu koji je tijekom terorističkog napada u trgovini košer hranom u Parizu sakrio nekoliko kupaca koji su se našli tamo i tako im spasio život, javlja BBC.

24-godišnji Lassana Bathily nalazio se u skladištu trgovine kada je u nju upao Amedy Coulibaly i ubio četvero ljudi.

Svečanosti je prisustvovalo nekoliko francuskih ministara, a Bathily je rekao kako je jako "ponosan i dirnut" što je postao francuski državljanin. Francuski premijer Manuel Valls i ministar unutarnjih poslova Bernard Cazeneueve zahvalili su mu na njegovoj hrabrosti.

Image
Foto: AP Images
Image
AP Images"Ljudi govore kako sam ja heroj, ali ja nisam heroj. Ja sam Lassana. Ostat ću isti. Opet bih učinio isto jer sam slijedio svoje srce", rekao je Bathily na svečanosti.

U terorističkim napadima u Parizu poginulo je ukupno 17 ljudi. Sve je počelo napadom na satirički časopis Chalrie Hebdo, gdje su braća Said i Sharif Kouachi pobili 12 ljudi, od čega 10 novinara i karikaturista.

Više s weba

Pročitajte još

Image
prosvjed "6.11. za 6,11 posto"

Nezadovoljni prosvjetari pred Vladom: 'Premijeru, ispravite nepravdu. Nemojte biti gubitnik'

Više s weba