ništa bez muškarca

'Kada žena bude mogla sama začeti dijete, tada će moći i odlučivati o njemu'

Image

Hrvatska europarlamentarka Ruža Tomašić danas je jasno dala do znanja što misli o pravu žene na reproduktivno zdravlje i samostalnom odlučivanju o vlastitom tijelu.

16.1.2014. u 17:31/ RTL

Nakon što je jučer izjavila kako Srbija i dalje ima pretenzije na hrvatski teritorij, hrvatska europarlamentarka Ruža Tomašić je i danas nastavila u svom stilu.

Naime, govoreći danas na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta na temu 'Nediskriminacija u okviru spolnog i reproduktivnog zdravlja i prava' Tomašić je banalizirala diskriminaciju temeljem roda te istaknula kako ne smatra da bi žene trebale samostalno odlučivati o svom tijelu.

"Diskriminacija je svevremenski problem za kojega je teško pronaći univerzalno rješenje. Držim i duboko vjerujem kako svi građani moraju biti jednaki pred zakonom i da moramo poštovati ljudska prava. No stječem dojam kako određene skupine žele biti jednakije, što je put u potpuno krivom smjeru. Diskriminacija je diskriminacija, bila ona negativna ili pozitivna, i kao takva je nepravedna i nepoželjna", kazala je Tomašić  ističući kako prava jednih ne smiju ići nauštrb drugih.

"Svi znamo da treba muškarac i žena da se začne dijete. Onaj čas kada dođe vrijeme da žena može sama, bez pomoći muškarca, začeti to dijete, onda može sama i odlučivati o tome djetetu", naglasila je dajući jasno do znanja što misli o ženinom pravu na izbor.

"Moram izraziti žaljenje i razočaranje što se ova tema našla na dnevnom redu jer držim kako su zastupnici jasno i nedvosmisleno rekli što misle o njoj. Bojim se da određene političke snage ne mogu u potpunosti pojmiti demokraciju, pa koriste i nasilne metode da svima nama nametnu svoja ideološka stajališta", zaključila je.

Više s weba

Pročitajte još

Image

KOALICIJA DEMOKRATI, HRVATSKI LABURISTI

Više s weba