STIŽE NAM LJETO

Kako podnijeti nadolazeće paklene vrućine?

Image
Foto: RTL

U roku par dana i kalendarski će započeti ljeto s kojime dolaze i više temperature zraka. Saznajte kako se obraniti od visokih temperatura i nesnosnih vrućina.

16.6.2012. u 12:21/ RTL

Iako nas posljednjih mjesec dana vrijeme i nije previše "mazilo", izgleda kako je došao kraj kišnim razdobljima jer uskoro kreće kalendarsko ljeto.

S dolaskom visokih temperatura mnogi će imati problema s nesnosnim vrućinama i visokom vlažnosti što dovodi do toplotnog udara.

Kako bi se tijelo oporavilo, potrebno je što prije otići u hladnu prostoriju, skinuti odjeću i rashladiti se hladnom vodom, bilo tuširanjem ili oblozima. Također, treba se rehidrirati svježim napitkom punim solima, šećerom te mineralima. Slično treba postupiti i u slučaju sunčanice.

Dakle, kako bi vaš organizam funkcionirao normalno tijekom ljetnih mjeseci trebalo bi rashlađivati prostorije u kojima često boravite, ne boraviti vani tijekom najtoplijeg dijela dana od 11 do 17 sati, nositi laganu i svjetlu odjeću te piti puno tekućine i pripaziti na prehranu, piše meteo-info.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

Huligani divljali po Barceloni

Više s weba