poput planeta hotha

Kaos u Bostonu: snijeg onemogućio normalno funkcioniranje grada

Image

Snijeg u Bostonu

Foto: AP

Od kraja siječnja u Bostonu je napadalo dva i pol metra snijega, što je druga rekordna količina otkako postoje mjerenja

20.2.2015. u 10:30/ RTL/Hina

U četvrtak je opet padalo nad Bostonom, još jedan snježni dan i još jedan sloj oborine koja je grad posljednjih tjedana pretvorila u labirint ledenih kanjona.

Od kraja siječnja u Bostonu je napadalo dva i pol metra snijega, što je druga rekordna količina otkako postoje mjerenja.

Bostonci se sve više osjećaju kao da žive na mitskom planetu Hothu, ledenom svijetu iz Ratova zvijezda 'lišenom ljudskih oblika', kao što je rekao jedan od likova iz filma.

Ali u Bostonu ima 700 tisuća 'ljudskih oblika' koji se pokušavaju kretati tim važnim gradom na sjevernoatlantskoj obali. I sve su frustriraniji raspadom sustava javnog gradskog prijevoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veći dio bostonske željeznice (MBTA) nalazi se iznad zemlje. Kašnjenja, zastoji, otkazivanja linija noćna su mora putnicima na posao.

Image

Snijeg u Bostonu

Foto: AP Images
Image

Snijeg u Bostonu

AP Images

21-godišnji Matthew Vassella koji radi u Ritz Carltonu rekao je da mnogi od njegovih kolega prisilno spavaju u tome hotelu kako ujutro ne bi zakasnili na radno mjesto. "Frustrirajuće je to. Boston bi trebao biti prvoklasni svjetski grad, a trenutno ne ispunjava očekivanja", rekao je.

Upravo se čita

Image
DRUŠTVENA ODGOVORNOST

Tommy neće prodavati pirotehniku: 'Uzrokuje štetne posljedice za ljude i životinje'

A tu su i gradske prometnice, izvor beskrajne konfuzije za vozače. Mnoge ionako uske ulice pretvorene su u jednotračne 'tunelske' pruge. Praktički preko noći cijeli južni Boston pretvoren je u jednosmjerne ulice.

Image

Snijeg u Bostonu

Foto: AP Images
Image

Snijeg u Bostonu

AP Images

Ljudi su često prisiljeni hodati kolnicima jer pločnici nisu očišćeni, što je vrlo opasno. Dodatni je problem što su temperature danima ispod ništice, što znači da se snijeg ne topi nego samo gomila, a meteorolozi k tome najavljuju novu ledenu frontu ovaj vikend.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez obzira na to, zima je Bostoncima u krvi, kao i za mnoge stanovnike Nove Engleske. "Iako zadaje glavobolju, volim kad sniježi", kaže 51-godišnja Martha Manglesdorf.  "Živim u Novoj Engleskoj od 1982. i nikad nisam vidjela ovoliko snijega", dodaje.

Image

Snijeg u Bostonu

Foto: AP Images
Image

Snijeg u Bostonu

AP Images

Više s weba

Pročitajte još

Image

5PANDORA PAPERSI

Više s weba