SINDIKATI SPREMNI ZA AKCIJU

Kaznena prijava protiv Slavka Linića?!

20.5.2013. u 12:57/ RTL

Sindikati javnih i državnih službi objavili su rezultate referenduma o spremnosti da sudjeluju u daljnjim akcijama ako Vlada ne ispuni njihove zahtjeve. Na konferenciji za novinare su upozorili i na teško kršenje izborne šutnje od strane ministra financija Slavka Linića.

Sindikati javnih i državnih službi objavili su na konferenciji za novinare rezultate referenduma koji su proveli među članovima o spremnosti da sudjeluju u daljnjim akcijama ako Vlada ne ispuni njihove zahtjeve.

Na referendum je izišlo 53% članova, ZA (79,2%), PROTIV (20,18%), a nevažećih listića bilo je 0,61%.

BranimirMihalinec iz Nezavisnog sindikata srednjih škola iskoristio je priliku za komentar te kazao kako su sindikati željeli na dan izbore šutnje održati prosvjed. DIP ih je upozorio da bi ukoliko se spomene riječ Vlada (bilo da se hvali ili kritizira) mogli dobiti kaznu u iznosu od  3.000 – 500.000 kuna. Mihalinec je potom prijavio teško kršenje izborne šutnje od strane ministra financija Linića.

"On je izbornu šutnju iskoristio za propagandu mogućih Vladinih budućih poteza ne bi li time privukao glasače da glasuju za SDP", izjavio je Mihalinec te dodao kako očekuju reakciju od DIP-a i visoke kazne za takvo kršenje izborne šutnje.

Image
Foto:
ImageIsto je komentirala i LjubicaPilić ih Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturi te izjavila kako im je ministar Linić s ekrana poručio da su u funkciji HDZ-a, odnosno produžena ruka Karamarka. Njezin pravnik je rekao da je to eklatantan primjer krivičnog djela klevete i podnijet će kaznenu prijavu, jer misli da je nakon svega ovo zaista previše.

O daljnjim koracima sindikata i datumima akcija obavijestit će na nekoj od sljedećih konferencija za tisak.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Mirjana Pukanić pronađena mrtva

Više s weba