bitka s koronavirusom

Bandić održao press konferenciju i svađao se s novinarima: 'Znate što je Isus rekao? Nemojte to činiti'

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Na pitanje čemu taj poriv da održava press konferencije svaki dan, odgovorio je na sebi svojstven način

6.4.2020. u 12:57/ Vijesti.hr, Hina

U Gradu Zagrebu je ukupno obavljeno 2007 testiranja na koronavirus, a 265 osoba je pozitivno, u samoizolaciji je bilo ukupno 4662 građana, a njih 12 je u karanteni, izvijestio je u ponedjeljak zagrebački Stožer civilne zaštite.

"Zagreb je europska metropola s dvije zadaće - borba protiv Covida-19 i potresa. O gospodarskim i psihološkim posljedicama ćemo tek vidjeti. Želim zahvaliti vama da ste došli jer bez vas ne možemo raditi, vi informirate iz prve ruke.

Utakmicu koja je pred nama dobit ćemo svi zajedno, trebat će nam puno strpljenja, puno snage, puno ljubavi da budemo bolji ljudi. Ovo liči na supermaraton. Potrudit ćemo se da se ovo ne ponovi. Da je bio jedan Richter više, cijeli bi Gornji i Donji grad bio sravnjen sa zemljom. Možemo zahvaliti sreći da se to nije dogodilo", rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

Na pitanje čemu taj poriv da održava press konferencije svaki dan, odgovorio je na sebi svojstven način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znate što je Isus rekao kad su ga razapinjali? Nikad nisam rekao da su građani krivi za potres. Nemojte to činiti", rekao je. "Zakaj ste nervozni? Vama nema pomoći", odgovorio je novinarki.

Kazao je još jednom kako nikad nije građane optužio za potres.

Upravo se čita

Image
Promocija plus za RTL

EKSKLUZIVNO CRO Demoskop: HDZ-u naštetila afera, ali Plenkoviću popularnost raste. Milanoviću pada rejting

"Nikad nisam optužio građane da su krivi za potres. Ponovit ću još jednom, čemu nekultura. Jedan od razloga zašto su oštećenja u Donjem i Gornjem gradu i podsljemenskom dijelu znatnija u starijim objetkima jer su rađena tehnologijom koja je u to vrijeme bila i drugačija, a i nisu se obnavljali objekti.

"Ne može se ono što je palo vratiti nazad"

To je istina. To nije uzrok potresa, ali za urušavanja dimnjaka, od neobnovljenih fasada, sve sam to rekao kad sam o tome govorio. Da ne informiram ljude, rekli bi mi da ne radim svoj posao. Kladio sam se jučer sa svojima na kolegiju da će biti to pitanje. Upravo zbog vas ovo radim i zahvalio sam se na početku", kazao je Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje o tome tko je izdao nalog da se dijelovi povijesnih građevina odvoze na Jakuševec, rekao je da se ne može to vratiti natrag nego se samo može napraviti replika.

"Ne može se ono što je palo vratiti nazad. Ne može se to vratiti nazad nego se može napraviti replika. Vi imate pravo na svoje mišljenje. Mora se slikati i napraviti replika svega što je palo s povijesnih zgrada", rekao je Bandić.

Rekao je i kako će staviti raspoložive stanove na raspolaganje onima kojima to nakon potresa treba. 

"Kao što sam 2009. podijelio 900 stanova socijalno najugroženijim građanima u Jelkovcu, tako ćemo staviti raspoložive stanove sad ljudima koji se ne mogu vratiti u svoju kuću. Najesen ćemo početi graditi 300 stanova u Podbrežju. Sve što možemo, napravit ćemo ljudima u nevolji, pomoći ćemo onima kojima je najpotrebitije. Do tad ih molim za strpljenje", rekao je Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovio je još jednom kako su građani dužni obnavljati i ulagati u svoju imovinu.

Mjeru samoizolacije prekršile su 224 osobe, a u 21 slučaju utvrđeno je kršenje mjere ograničenja rada ugostiteljskih objekata.

U samoizolaciji su bila i 84 policijska službenika, 39 ih je izašlo iz samoizolacije, dok je osam policajaca pozitivno na koronavirus, rekao je načelnik PU zagrebačke Marko Rašić.

Više s weba

Pročitajte još

Image
epidemija koronavirusa

Iz županija stižu novi podaci: Brojke su visoke, evo gdje je najviše novozaraženih

Više s weba