Izrael

Bolnica dopušta obiteljima da se oproste od članova obitelji koji su na samrti zbog korone

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Zaštitnu opremu za članove obitelji osigurat će bolnica

5.4.2020. u 13:08/ Hina

Izraelska bolnica Ichilov odlučila je obiteljima pacijenata koji su na umoru od novog koronavirusa dozvoliti posljednji oproštaj od svojih najmilijih, uz korištenje zaštitne opreme.

"Priče o pacijentima koji umiru sami su za mene, kao ljudsko biće i upravitelja bolnice, zastrašujuće", kazao je Roni Gamzu u službenom priopćenju u nedjelju i pozvao ostale bolnice da slijede taj primjer.

Po njegovim riječima, zdravstveni sustavi su prestrogi i stoga smo mi, "u Ichilovu donijeli smjernice koje odmah stupaju na snagu i koje će članovima obitelji, uz obaveznu zaštitnu opremu, omogućiti da se oproste i kažu posljednje zbogom svojim najmilijima".

Zaštitnu opremu za članove obitelji osigurat će bolnica, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je naša moralna obveza kao ljudskih bića i medicinskog osoblja. Vjerujem da će i ostatak svijeta slijediti naš primjer", rekao je Gamzu.

Medicinski centar Sourasky (Ichilov) u Tel Avivu je prva bolnica u svijetu koja omogućuje ljudima da se oproste od članova obitelji koji su na umoru.

Upravo se čita

Image
OPOZVAN PROIZVOD

Inspektorat povukao salamu od divlje svinje zbog bakterije! Provjerite jeste li je kupili

Izrael ima oko 8000 oboljelih od korone, od kojih je 127 razvilo teške siptome, a 106 je na respiratoru. Umrlo je 46 ljudi, a 477 je ozdravilo.

Više s weba

Pročitajte još

Image
NAČELNIK ZA RTL

'Murter i Betina su sada najsigurnija mjesta na Jadranu i tako ćemo ih brendirati'

Više s weba