poruka šefa stožera

Božinović: 'Cjepivo je najbolja prevencija protiv težih oblika covida-19'

Image
Foto: Josip Regović/Pixsell

'Otprilike smo danas u situaciji da oni koji ne poklanjaju povjerenje znanosti čine loše prije svega sebi, a onda i zajednici', ocijenio je ministar Božinović

18.10.2021. u 12:33/ Hina

Potpredsjednik Vlade RH i šef Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović poručio je u ponedjeljak, uoči početka cijepljenja trećom dozom protiv covida-19, da je cjepivo najbolja prevencija protiv težih oblika bolesti i hospitalizacije.

"Nema bolje prevencije covida-19 od cijepljenja. Možemo se pojedinačno i kao zajednica kvalitetno zaštititi od najtežih oblika bolesti, ako prihvatimo činjenicu da je znanost ne samo u ovoj, nego i u ranijim epidemijama, pomogla čovječanstvu da opstane.

Otprilike smo danas u situaciji da oni koji ne poklanjaju povjerenje znanosti čine loše prije svega sebi, a onda i zajednici", ocijenio je ministar Božinović u Našicama gdje je nazočio spaljivanju više od dvije tone zaplijenjene droge.

Image
novi podaci

Stožer: Imamo 319 novih slučajeva zaraze, umrlo je 11 osoba. Gotovo tisuću zaraženih je u bolnici

Image
novi podaci

Stožer: Imamo 319 novih slučajeva zaraze, umrlo je 11 osoba. Gotovo tisuću zaraženih je u bolnici

S obzirom da posljednjih dana svjedočimo povećanom broju novozaraženih Božinović upozorava kako to znači da će veći broj ljudi biti hospitaliziran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedini pravi način obrane od hosptializacije je cijepljenje i to je daleko manji rizik, nego oboljenje od covida-19, dodao je Božinović.

Više s weba

Pročitajte još

Image
EPIDEMIOLOŠKA SLIKA

U Hrvatskoj aktivno 2017 COVID slučajeva. Stožer objavio današnje brojke, umrla jedna osoba

Više s weba