LJUTITI NA VLADU

Britanci ukinuli mjere, buknula zaraza. Zdravstveni djelatnici traže vraćanje mjera, predviđaju: 'Uskrs će biti gori nego zima'

Image
Foto: Shutterstock

Britanci ne moraju biti u izolaciji u slučaju pozitivnog nalaza iako im se savjetuje da se sami izdvoje na pet dana, COVID potvrde kao takve se ne koriste, maske nisu obavezne

11.4.2022. u 11:30/ RTL Vijesti

I dok u Hrvatskoj počinje prvi tjedan bez strogih koronamjera, ograničenog rada ugostitelja te zaštitnih maski na svakom koraku, oni koji su iste ukinuli, ali daleko drastičnije, početkom travnja, sada zazivaju njihov povratak. 

Kako naime prenosi Daily Mail, konfederacija britanske nacionalne zdravstvene službe (NHS), ususret uskršnjim blagdanima, traži od tamošnjih vlasti da vrate koronamjere inače će, kako tvrde, bolnički sustav za vrijeme Uskrsa biti pod brutalnim pritiskom kao u vrijeme zime.

Naime, prošlog tjedna broj COVID pozitivnih kojima je bila potrebna hospitalizacija bio je najviši od veljače 2021. godine, a iznosio je 20.331 slučaj. NHS govori i kako se predviđa da je jedna od 13 osoba pozitivna, ali ne i testirana i izolirana jer i te su mjere ukinute.

Image
denis čupić

RTL provjerio kako su trgovine dočekale ukidanje mjera: 'Nećemo od danas do sutra skidati naljepnice, dozatore'

Image
denis čupić

RTL provjerio kako su trgovine dočekale ukidanje mjera: 'Nećemo od danas do sutra skidati naljepnice, dozatore'

Iz bolničkih sustava kažu i kako porast broja zaraženih utječe i na zdravstvene djelatnike jer i oni su pozitivni i to u vrijeme kada raste broj hospitaliziranih. Zbog nedostatka djelatnika pacijentima poručuju kako se u bolnice jave samo u iznimno bitnim slučajevima, a zamoljeni su i da se sami dovezu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NHS govori kako se čini da je Vlada oprala ruke od pandemije, ali i kako se zdravstveni djelatnici osjećaju izdano. Osim toga, zbog ukidanja besplatnog testiranja, iz tog se sustava sada nekoliko stotina milijuna funti koristi za testiranje djelatnika, a moglo je, kažu, biti utrošeno u skrb pacijenata.

Zaključuju kako bi trebali vratiti obavezu nošenja zaštitnih maski te zabranu okupljanja u zatvorenom.

Upravo se čita

Image
U Westinu

Milanović na skupu: 'Ozbiljno je ratno stanje, ozbiljnije nego ikada u našim životima'

Više s weba

Pročitajte još

Image
Nakon samo 15 dana

Korona hara francuskim školama: Zatvoreno je više od 80 ustanova, zaraza se probila i na sveučilišta

Više s weba