Dalmacija je bolesna

Čak dvije trećine testiranih pozitivno je na COVID u Splitsko-dalmatinskoj županiji na današnji dan

Image
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

Najgori su Omiš, Okrug, Solin, Dugi Rat... Split, drugi najveći grad Hrvatske, u jednom danu ima 4,17 otkrivenih novooboljelih na svakih 1000 stanovnika

5.1.2022. u 17:07/ S. Ž.

Iz izvještaja Splitsko-dalmatinske županije proizlazi da je u posljednja 24 sata pozitivnih testova među PCR testiranima bilo čak dvije trećine. Dva oboljela od COVID-a na svaka tri testirana je odnos koji svjedoči o katastrofalnom epidemiološkom stanju.

Po gradovima Split ima u samo 24 sata 4,17 novih otkrivenih slučajeva zaraze koronavirusom na 1000 stanovnika, Kaštela 3,81 na svakih 1000 stanovnika, Solin čak 5,7, Trogir 3,69, Omiš čak 8,4, Općina Dugi rat 5, Općina Okrug 6,36…

Na bolničkom liječenju nalazi se 140 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split, od kojih se 40 osoba nalazi na respiratoru, što znači da je svaki treći i pol hospitalizirani oboljeli od COVID-a u tako teškom stanju da nije kadar sam disati, nego je na strojno potpomognutom disanju kako bi ga se održalo na životu.

Izvještaj navodi i to da je u prethodnih 24 sata u ovoj županiji umrlo troje ljudi od COVID-a, bitno manje nego dan ranije kad ih je umrlo sedam. RTL.hr jučer je prenio vijest o tročlanoj obitelji iz malog mjesta Aržano koji su svi poumirali od ove bolesti u samo četiri dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Splitsko-dalmatinska županija

Majka, sin, potom i otac - svi umrli od korone u 4 dana u malom mjestu u središnjoj Dalmaciji

Image
Splitsko-dalmatinska županija

Majka, sin, potom i otac - svi umrli od korone u 4 dana u malom mjestu u središnjoj Dalmaciji

Danas je ravnatelj KBC-a Split Julije Meštrović, govoreći o teškom stanju u Dalmaciji, najavio da je lako moguće da će uslijed eksplozije širenja koronavirusa posljednjih dana, i on morati odlaziti na COVID odjel kako bi skupa s ostalim liječnicima i medicinskim sestrama liječio ljude.

Rekao je, također, da je među oboljelima koji su na respiratoru, necijepljenih čak 83 posto.

Upravo se čita

Image
liste HZZO-a

Udruge pacijenata: Zbog štednje Hrvatskoj prijeti nestašica lijekova, na udaru skupe terapije

Danas je Hrvatska probila svoj apsolutni rekord u broju novootkrivenih slučajeva obolijevanja u jednom danu, više od 8500.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Nastava je online

Čak sedam razreda u samoizolaciji na karlovačkom području! Deset je učenika pozitivno na koronu

Više s weba