Nema kombiniranja

Cijepljenje trećom dozom počinje početkom sljedećeg mjeseca, prvi na redu su oni koji su se prvi cijepili

7.9.2021. u 14:50/ RTL Vijesti

Docjepljivanje neće biti obavezno, a trećom dozom se može cijepiti tko hoće. Preporuka je da bi trebalo proći 8 mjeseci nakon druge doze.

Kako se već dugo priča i najavljuje cijepljenje trećom dozom cjepiva protiv koronavirusa, epidemiologinja HZJZ Dijana Mayer za RTL potvrdila je kako docjepljivanje kreće početkom listopada. 

Image
COVID-19 U HRVATSKOJ

Stožer iznio nova saznanja i podatke. Capak: 'Treća doza cjepiva nije upitna, pitanje je samo kada'

Image
COVID-19 U HRVATSKOJ

Stožer iznio nova saznanja i podatke. Capak: 'Treća doza cjepiva nije upitna, pitanje je samo kada'

Prvi na redu bit će oni koji su se prvi cijepili, a doze se neće kombinirati, što znači da će treća doza biti kakve su bile i prve dvije. Docjepljivanje neće biti obavezno, a trećom dozom se može cijepiti tko hoće. Preporuka je da bi trebalo proći 8 mjeseci nakon druge doze. 

Mayer je naglasila kako će odluka vrlo brzo biti donesena: "Definitivno se ide s trećom dozom. Planira se početkom listopada. Bitno je da prođe osam mjeseci od druge doze, znači oni koji su se prije 8 mjeseci cijepili s drugom dozom, bit će na redu za treću dozu. Znamo svi da su se na početku cijepili stariji od 65 godina, imunokompromitirane osobe, korisnici domova za smještaj starijih osoba, zdravstveni radnici pa će tako oni biti sada prioritetne skupine za treću dozu." 

Kaže kako je jedan od kriterija da mora proći osam mjeseci, ali kako prije tih osam mjeseci ni nema potrebe. Objašnjava da svi oni koji su se cijepili u prosincu, siječnju i veljači će biti prvi na redu za treću dozu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
BCG cjepivo

Zašto je kod nas epidemija blaža nego u drugim državama? Možda zbog obaveznog cijepljenja

Više s weba