Stanovnici u problemu

Doktorica sa Šolte ne želi svoje pacijente cijepiti: 'Nije to dobro. Od cjepiva ćete oboljeti na mozak'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL, Damir Spehar/PIXSELL, Edvard Susak/HINA/POOL, Jurica Galoic/PIXSELL

Na liječnicu se žale i mještani i kolege koji su je prijavili nekoliko puta. Ravnatelj Doma zdravlja kaže da su mu mogućnosti limitirane

30.1.2021. u 7:49/ RTL.HR

Neću vas cijepiti niti zapisati da ste voljni primiti cjepivo. To vam nije dobro. Od cjepiva ćete oboljeti na mozak. To su opravdanja koja svojim pacijentima navodno govori liječnica s otoka Šolte kad od nje zatraže da se zapišu za cijepljenje protiv korona virusa.

Mještani otoka na kojem živi oko 1700 stanovnika suočeni su sa "zidom". Cjepivo im liječnica navodno ne odobrava, a nitko joj se ne želi zamjeriti, pišu 24 sata.

"Iako jesam na neki način nadređeni doktorici sa Šolte, moje nadležnosti i mogućnosti kažnjavanja su limitirane. Za konkretne terapije ili nepropisivanje cjepiva, tu se radi o njezinoj stručnoj procjeni. E sad, samo dva tijela mogu dovesti to u pitanje, stručna Povjerenstva sastavljena od tri člana, bilo da je riječ o sudskim vještacima medicinske struke ili pak liječnicima imenovanim od strane naše Komore", potvrdio je "probleme" na Šolti ravnatelj Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije dr. Marko Rađa.

Liječnica nije željela komentirati slučaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
PRATITE UŽIVO

Područje Splita i dalje u problemima, u Zagrebu se malo smirilo: Stožer objavio nove brojke

Više s weba