raste zabrinutost

Dvoje zaraženih na fakultetu u Rijeci: Studenti u strahu jer moraju dolaziti polagati ispite

Image
Foto: Shutterstock

Na fakultetu mole za strpljenje dok, kako su napisali, ne pronađu rješenje za novonastalu situaciju

7.7.2020. u 14:19/ Vijesti.hr

Dvojica studenata Tehničkog fakulteta u Rijeci pozitivn su na koronavirus. Studenti su bili savjesni te su o novostima izvijestili voditelja studija, prodekanicu za nastavu te studentskog pravobranitelja.

''U nastaloj situaciji od presudne je važnosti pristupiti situaciji racionalno i pričekati službeno priopćenje Fakulteta - koji je trenutno organizirao hitni sastanak. Svi zajedno, od uprave Fakulteta do predstavnika studenata, radimo na raščišćavanju situacije te vas molimo za strpljenje dok ne pronađemo rješenje za novonastalu situaciju.
Dat ćemo sve od sebe kako bi to rješenje bilo najbolje moguće za sve članove naše akademske zajednice", stoji u obavijesti Studentskog zbora.

Image
zasad sedmero zaraženih

Čobanijada u Podcrkavlju moguće veliko žarište zaraze: 'Svi koji imaju simptome, neka se jave liječniku'

Image
zasad sedmero zaraženih

Čobanijada u Podcrkavlju moguće veliko žarište zaraze: 'Svi koji imaju simptome, neka se jave liječniku'

Jedan od studenata požalio se Novom listu kako se na Fakultetu i dalje održavaju ispiti, iako su dobili informaciju da su dvojica kolega s njihove godine pozitivni na koronavirus.

''Bila je održana sjednica Vijeća pred dva tjedna te se kao razlog održavanja ispita uživo navodi samo smanjenje mogućnosti prepisivanja. Kako se to na drugim fakultetima rješava? Zašto se nadležni ne potrude i izbore za nas da ljeto provedemo normalno, a ne u izolaciji? Stožer je jasno zabranio veća okupljanja u zatvorenom prostoru, a nas stavljaju po 60 i više u predavaonu'', napisao je student koji želi ostati anoniman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
PODACI STOŽERA

U posljednja 24 sata zabilježeno je 1.091 novih slučajeva korone, preminulo je osam osoba

Više s weba