OGLAS

na Odjelu hematologije

EKSKLUZIVNO Korona među oboljelima od leukemije i drugih teških bolesti na Rebru: U tjedan dana 15 zaraženih

Image
Foto: Ilustracija: Zeljko Hladika/24sata/PIXSELL

Član obitelji jednog od zaraženih pacijenata tvrdi da je zaraženo 30 pacijenata, no bolnica iznosi drugu brojku

27.1.2021. u 8:30/ I.Kri./B.K.

Na Odjelu hematologije KBC-a Zagreb, gdje se liječe teško bolesni pacijenti, prošlog tjedna dogodio se proboj koronavirusa. 

"U razdoblju od 18.1 do 24.1. na Zavodu za hematologiju COVID-19 infekcija dijagnosticirana u 15 hospitaliziranih bolesnika", potvrdili su RTL-u iz KBC-a Zagreb. 


Međutim, iako smo u svom upitu KBC-u Zagreb tražili odgovore i na pitanje kakvo je trenutačno stanje zaraženih pacijenata i planira li se njihovo prebacivanje u KB Dubravu, na ta pitanja iz bolnice nismo dobili odgovore. 

Situacija je puno ozbiljnija

S obzirom na to da su nam poslali podatke za prošli tjedan, dodatno smo ih upitali i ima li novozaraženih na odjelu ovog tjedna kao i znaju li kako je došlo do proboja virusa na odjel. Ni na ta pitanja nismo dobili odgovore pa ćemo ih objaviti ako ih dobijemo.

No, jedan od članova obitelji jednog od zaraženih pacijenata nam kaže da je situacija ipak puno ozbiljnija.

''Ovo što se dogodilo je strašno. Sestre su trčale na sve strane. Dolazili su u odijelima s nekim plinom na odjele, čistili hodnike. Pacijent mi je javio da se boji da nije slučajno došao Covid na odjel hematologije'', kazao je anonimno za RTL.hr član obitelji jednog od zaraženih pacijenata (podaci su poznati redakciji).

Pacijentu je osoblje jednu noć, kako tvrdi, reklo da se čini da se na odjelu pojavio Covid.


''Taj dan kad mu je potvrđena korona, tu večer mi javlja da je došla doktorica kod njega i rekla mu ovim riječima: 'Korona je ušla na Odjel hematologije i zasad imamo više od 30 pacijenata koji su zaraženi i ta brojka raste'', govori nam član obitelji zaraženog.

Image
EKSKLUZIVNO

RTL u posjedu skandalozne snimke iz COVID bolnice Dubrava - medicinske sestre i pomoćno osoblje tulumarili uz svirače, bez poštivanja mjera

Image
EKSKLUZIVNO

RTL u posjedu skandalozne snimke iz COVID bolnice Dubrava - medicinske sestre i pomoćno osoblje tulumarili uz svirače, bez poštivanja mjera

'Moš' si misliti'

Pacijentu je zatim rečeno da će ići u podrum i ležati na hitno sastavljenom Covid odjelu. Govora o prebacivanju u Covid bolnicu, KB Dubravu nije bilo. Samo je prebačen u podrum.

Službeni odgovor KBC-a da na Zavodu za hematologiju ima samo 15 zaraženih, tvrdi nam izvor, nije istinit. ''Moš' si misliti. To nije istina. To je sramota, da hematološki pacijent dobije Covid u bolnici. Oni su toliko imunokompromitirani da su njihovi životi ionako ugroženi. I način na koji sebe opravdavaju je takva glupost. Govore pacijentima da su oni donijeli Covid. Valjda ga toliko ima da ni sami ne mogu pratiti tko je pozitivan, a tko negativan'', ogorčeno nam govori član obitelji zaraženog pacijenta.

Odgovore KBC-a koji su stigli nakon objave ovog teksta možete pročitati ovdje.


Upravo se čita

Image
BRAVO

Kraljice šoka srušile Crnu Goru na otvaranju drugog kruga i uzele bitne bodove

Ljubav je na selu
Vrijeme je za seks
SPRZŽ2023
Viola boje mora
Love island Australija
default_cta
Barbie i njezine sestre
Igra moje sudbine
Život na vagi
Tri sestre
Turbo fast
default_cta
LJNS AU

Više s weba

Pročitajte još

Image
PODACI STOŽERA

Danas isti broj zaraženih kao i prošle subote: 579 pacijenata na bolničkom liječenju, 8 preminulih


Više s weba