izbjegavanje zaraze

Epidemija koronavirusa mijenja pravila i na grobljima: Pokopi u krugu obitelji, naklon za sućut...

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Zbog epidemije koronavirusa mijenjaju se uvriježene prakse i na grobljima

16.3.2020. u 14:29/ Vijesti.hr

Gradska groblja Zagreb preporučuju građanima da se ispraćaji pokojnika obavljaju u krugu članova obitelji, u prisutnosti što manjeg broja ljudi kako bi se izbjegli svi rizični kontakti i potencijalna zaraza.

Navode da su u dvoranama za ispraćaj pokojnika na svih 28 gradskih groblja osigurali sredstva za dezinfekciju ruku, višekratno se tijekom dana dezinficiraju prostori na grobljima i na krematoriju, kao i predmeti koji se koriste tijekom ispraćaja i sprovoda, poput kolica ili električnih automobila.

U Gradskim grobljima Zagreb navode da su njihovi zaposlenici upoznati s mjerama zaštite na radu koje se primjenjuju u takvim situacijama te mjerama samozaštite od moguće zaraze u kontaktu s drugim osobama.

Na svim ulazima u dvorane za ispraćaj i na krematoriju postavljene su pisane preporuke građanima da se sućut obitelji pokojnika izražava naklonom, bez rukovanja ili drugih fizičkih kontakata kako bi se smanjila mogućnost zaraze ili prijenosa koronavirusa te koliko god je to moguće održava međusobna odaljenost na više od metar.

Više s weba

Pročitajte još

Image
PODACI STOŽERA

U posljednja 24 sata zabilježeno je 1.091 novih slučajeva korone, preminulo je osam osoba

Više s weba