Hodao oko kuće

FOTO Načelnik požeškog stožera ne pridržava se mjera izolacije? 'Izašao sam nakratko pomesti'

Image
Foto: 034portal

Kazao je kako nije izašao šetati po ulici među ljudima te da je "sve to bilo dva metra od ulaznih vrata, nakon osam ili devet dana od simptoma"

4.9.2020. u 13:15/ Vijesti.hr

Načelnik Stožera civilne zaštite Požeško-slavonske županije Vedran Neferović pozitivan je na koronavirus. Zbog toga mora se nalaziti u izolaciji. 

No, 034portal u posjedu je fotografija gdje načelnik kosi travu u svom dvorištu što im se čini sporno. Pišu kako je postojala mogućnost da je prošlo neko dijete ili starija osoba te da on u tom trenutku nekontrolirano kihne i što onda.

Image
Foto: 034portal
Image
034portal

FOTO: 034portal

Kako i sami pišu, nisu 100 posto sigurni je li ovako ponašanje dozvoljeno. Kućna izolacija predviđa ostanak kod kuće i prema uputama treba boraviti u kući, tako da je upitno je li Neferović smio hodati oko kuće te je li dozvoljeno nekome tko zaražen koronom i ima propisanu mjeru samoizolacije, boraviti skoro na ulici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portal 24sata dobio je i komentar Neferovića. Tvrdi kako on nije kosio već je samo pomeo ostatke trave.

Kaže da nije napravio ništa nenormalno

"Da, to je moja kuća, ali ja nisam kosio. Jučer u dopodnevnim satima, gradska tvrtka Komunalac je kosila. A onda sam ja poslijepodne samo pomeo i pokupio hrpe trave koje su ostale nakon njih.

Upravo se čita

Image
OKUPLJANJE NA ULICAMA

VIDEO Rastu napetosti na sjeveru Kosova. U Sjevernu Mitrovicu ušlo 200 naoružanih specijalaca

To je trajalo desetak minuta. A ono što vidite na  slici, to nije kosilica, nego plastična prikolica igračke traktorčića od mog sina. Samo sam pomeo, isto kao štio sam prije tri, četiri noći polio crijevom dvorište jer je prašina od kamiona koji prolaze. A djetetu je isto bio doživljaj pa je izašao, jadan je izludio više u kući", rekao je.

Image
Foto: 034portal
Image
034portal

FOTO: 034portal

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je kako nije izašao šetati po ulici među ljudima te da je "sve to bilo dva metra od ulaznih vrata, nakon osam ili devet dana od simptoma".

"Mislim da nisam napravio ništa nenormalno", zaključio je.

Image
Foto: 034portal
Image
034portal

FOTO: 034portal

Više s weba

Pročitajte još

Image
Jednom kad se pojavi

Ministar Beroš: 'Rezervirali smo milijun i pol doza cjepiva protiv korone'

Više s weba