borba protiv koronavirusa

HZJZ objavio preporuke za kazališta te dio kinooperatera

Image
Foto: Shutterstock

HZJZ je večeras objavio upute za kazališta te dio kinooperatera

15.5.2020. u 23:28/ Vijesti.hr

"Preporuke za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 tijekom održavanja profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija", naziv je dokumenta objavljenog u petak navečer.

"Za cijelo vrijeme boravka u prostorima, uključujući dolazak i odlazak, odlazak preporučuje se održavanje fizičkog razmaka između osoba (publike, izvođača i osoblja) od 1,5 metra.

Razmak od dva metra preporučuje se između, i od, izvođača pjevačkih dionica te glazbenika s puhačkim instrumentima. Preporučuje se razmak od četiri metra između publike i izvođača na sceni", stoji u preporuci.

"Kod kašljanja i kihanja usta i nos prekrivaju se laktom ili papirnatom maramicom koju poslije treba odbaciti u koš za otpad s poklopcem te treba dezinficirati ruke. Pri kašljanju i kihanju treba okrenuti lice od drugih osoba", stoji u sljedećoj preporuci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Valja naglasiti da se preporuke ne odnose na multipleks kina u sklopu shopping centara, oni još ne otvaraju.

Preporučuju se izvedbe na otvorenom.

Upravo se čita

Image
EKSKLUZIVNO ZA DANAS.HR

Sammir otkrio za koga će navijati u ogledu Hrvatske i Brazila: 'Svjesni su svoje kvalitete'

"Preporučuje se unaprijed označiti sva sjedeća i stojeća mjesta međusobno udaljena najmanje 1,5 metar, te ograničiti ulazak najviše onoliko posjetitelja koliko ima označenih mjesta. U zatvorenom prostoru preporučuje se omogućiti isključivo sjedeža mjesta", kaže preporuka.

"Preporučuje se da posjetitelji ulaze jedan po jedan na način da prvi koji ulazi zauzima najudaljenije mjesto u gledalištu, gledajući od ulaza, i tako po redu. Preporučuje se razmak među posjetiteljima od najmanje 1,5 metra kod ulaska, kretanja i izlaska. Preporučuje se da se izlazak posjetitelja organizira tako da izlaze jedan po jedan i to na način da prvi izlazi posjetitelj najbliže izlazu. Posjetitelje treba podsjetiti da i nakon završetka programa drže distancu, da se ne zadržavaju u grupama i ne ostvaruju bliske kontakte jedni s drugima. Preporučuje se regulirati izlazak izvođača poštujući mjere fizičke udaljenosti, najbolje odvojeno, jedan po jedan, uz izbjegavanje susreta s publikom", spominje se u preporuci. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Detaljnije možete pronaći OVDJE. 

Više s weba

Pročitajte još

Image
prisilni odmor

Čeka nas zima ludih provoda, jer Stožer je ukinuo plesni podij i zabranio nam ples

Više s weba