nema više koronavirus

Imao dva uzastopna negativna nalaza: Iz bolnice izašao brat blizanac nultog pacijenta

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Imao je jedan negativan nalaz u ponedjeljak, a drugi u srijedu

12.3.2020. u 11:49/ Vijesti.hr

Ministar zdravstva Vili Beroš potvrdio je u četvrtak da je iz Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihajević" pušten brat prvooboljeloga od koronavirusa nakon što mu je nalaz bio dva puta negativan, dok su prvooboljeli i njegova djevojka još u bolnici.

Beroš je u izjavi Hini potvrdio da je druga osoba koja je u Hrvatskoj oboljela od koronavirusa, brat blizanac prvooboljeloga, puštena kući, dok su brat i njegova djevojka, iako su im prvi nalazi negativni, još zadržani u karanteni. Ako će i njima nalazi po drugi puta biti negativni, i njih će se pustiti iz Klinike.  

VEZANE VIJESTI

Beroš je također pojasnio zašto Nacionalni stožer civilne zaštite donosi preporuke za provedbu mjera protiv širenja koronavirusa dok zemlje u okruženju umjesto preporuka donose mjere zabrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar zdravstva kaže kako su preporuke koje izdaje Nacionalni stožer u ovom trenutku kontrolabilne i učinkovite, no bude li potrebno, s obzirom na situaciju, ići će se i sa zabranama.

"Preporuke ili zabrane, sve se svodi na isto. Preporuke se donose u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo i županijskim stožerima i kao takve su kontrolabilne. Smatramo da su zabrane stvar prošlosti, no ako se epidemiološka situacija promijeni, ići će se i sa zabranama", kazao je Beroš.

Upravo se čita

Image
U Iranu vrije

Iranac u Hrvatskoj o ukidanju ćudoredne policije: 'Igrokaz. Sad opominju pa blokiraju račun'

Na današnjoj sjednici Vlade najavio je novu mjeru suzbijanja širenja koronavirusa, kojom se preporučuje odgoda ili ograničavanje okupljanja s više od stotinu ljudi.

Po zadnjim podacima, u Hrvatskoj je jutros bilo potvrđeno 19 oboljelih od koronavirusa. Dosad je ukupno testirana 431 osoba, a postotak oboljelih u odnosu na broj testiranih je 4,41 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Kaos u SAD-u

U sedam američkih država rekordan rast slučajeva koronavirusa: U Mijamiju policijski sat

Više s weba