'NISAM SE MOGLA POMAKNUTI'

Hrvatica koja je preboljela koronu: 'Brojka na aparatiću zaustavila se na 93. Strašno sam se prepala'

Image
Foto: AP Images

Počela me boljeti glava, cijelo tijelo, pluća, bubrezi, skočila mi je tjelesna temperatura na više od 39 stupnjeva, priča Splićanka.

6.4.2020. u 8:43/ Vijesti.hr

Splićanka s milanskom adresom, Rea Karninčić, vlasnica turističke agencije "Solo Croatia", ispričala je kako se 11 dana borila sa zarazom koronavirusom. 

"Cijeli život ti stane u aparatić (pulsni oksimetar) koji kupiš u ljekarni i koji nosiš na jednom od prstiju ruku, a koji ti mjeri zasićenost krvi kisikom. Liječnica mi je rekla kako mi brojčana vrijednost ne smije pasti ispod 92, jer u protivnom ću morati hitno u bolnicu. Stoga sam stalno gledala u brojku na tom aparatiću, koji me dijelio od onih pacijenata koji su ležali na respiratoru u intenzivnim njegama", kazala je Karninčić Slobodnoj Dalmaciji

"Taj ti aparatić postaje sve u životu i više ništa drugo nije bitno. Moja vrijednost zasićenosti krvi kisikom zaustavila se na 93. I nisam trebala u bolnicu, iako sam se strašno prepala", dodaje. 

VEZANI ČLANCI

"Nisam se mogla pomaknuti"

Prve simptome zaraze koronavirusom osjetila je 10. ožujka. "Počela me boljeti glava, cijelo tijelo, pluća, bubrezi, skočila mi je tjelesna temperatura na više od 39 stupnjeva. I takvo stanje mi je trajalo punih 11 dana, tek 12. dan sam došla malo sebi i počela se malo bolje osjećati", kazala je i dodala da joj je, zbog temperature, najgore bilo sedmi i osmi dan. 

"Ta dva dana su mi bili katastrofa. Nisam se doslovno mogla pomaknuti", kazala je. Cijelo vrijeme je ležala u krevetu, a ustajala je da bi popila čajeve i limunadu. "Uopće nisam imala apetit i ništa nisam jela", kaže i dodaje da nije mogla prestati kašljati. 

"Ipak, usprkos činjenici što sam kašljala, što sam od osmog dana pila antibiotike (liječnici joj prije nisu htjeli dati antibiotik), u bolnicu me nisu htjeli primiti, nego su mi rekli da ostanem kod kuće", kazala je. Koronavirusom je zarazila svoje dvije kćeri i supruga koji su imali puno lakši oblik bolesti, piše Slobodna Dalmacija

Love island UK
Superstar
Elon Musk Show
Život na vagi
Señorita 89
default_cta
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
Infinity Nado

Više s weba

Pročitajte još

Image
Otvoreno o stanju u RH

Dr. Ivić iz KBC-a Split: 'Ljudi su odlučili necijepiti se i da će radije umirati od covida ako obole.' Iznio i prognozu

Više s weba