SVEUČILIŠTE OXFORD

Iznimno priznanje! 'Hrvatska trenutno ima najstrože mjere s obzirom na broj zaraženih'

Image
Foto: Damir Krajac/POOL/CROPIX

Zemlje koje su reagirale odmah nakon katastrofe u Italiji, a imaju relativno mali broj slučaja, našle su se na vrhu ljestvice

26.3.2020. u 18:45/ Vijesti.hr

Sveučilište Oxford je objavilo svoj mjerač državnih mjera u borbi protiv koronavirusa, rangirajući zemlje prema hitrosti i visini reakcije na svaku novu promjenu.

Njihov indeks je kombinacija mjere koju je Vlada neke države propisala usporedno sa brojem zaraženih. Hrvatska trenutno provodi najrigidnije mjere na svijetu, prenosi Telegram.

Promatraju se kriteriji kao što su zabrane putovanja, zatvaranje škola, zabrana javnog okupljanja i zabrana rada tvrtki te se uspoređuju s brojem trenutno zaraženih osoba.

Zemlje koje su reagirale odmah nakon katastrofe u Italiji, a imaju relativno mali broj slučaja, našle su se na vrhu ljestvice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Oxford
Image
Oxford

Iza Hrvatske se nalaze Sirija i Srbija.

Osim mjera koje su trenutno na snazi, Stožer za civilnu zaštitu najavljuje još dodatnih restrikcija, a dosta polemike izazvao je prijedlog da Vlada ima mogućnost praćenja građana preko mobitela, bez ikakve kontrole.

Upravo se čita

Image
SRETNE BOJE

Poznato je u kojim će dresovima Hrvatska igrati protiv Japana

Podaci prikupljeni na Sveučilištu će se nadopunjavati i nastojati ažurirati tablice u realnom vremenu s svakom promjenom.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Nastava je online

Čak sedam razreda u samoizolaciji na karlovačkom području! Deset je učenika pozitivno na koronu

Više s weba