budite odgovorni

Istrijani opet krše samoizolaciju, Božinović upozorio: 'Policija će češće i više patrolirati'

Image
Foto: Marko Lukunić/Pixsell

Istarska je policija utvrdila novih sedam kršenja mjera samoizolacije

20.3.2020. u 9:45/ Vijesti.hr

Policija će češće i više patrolirati te apelirati na nužnost neokupljanja većeg broja građana, rekao je u petak ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera Civilne zaštite Davor Božinović.

''Pojačano ćemo kontrolirati provedbu mjera. Policija će češće i više patrolirati, pogotovo na onim mjestima gdje se okuplja veći broj građana te će apelirati na nužnost da se ne okuplja veći broj građana'', kazao je ministar.

Božinović je dodao da će Nacionalni stožer ''vjerojatno nadopunjavati mjere'' koje će se odnositi na smanjenje rizika širenja zaraze.

''To se odnosi na dječja igrališta i na još neka okupljanja. Moramo zauzeti jasniji stav i o sprovodima te o svadbama. Morat ćemo naći mjeru kako da se to regulira u ovoj situaciji", rekao je Božinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Istri novih sedam kršenja mjera samoizolacije

Unatoč stalnim i brojnim upozorenjima i apelu osobama kojima su sanitarni inspektori, odnosno epidemiolozi odredili mjeru samozolacije, istarska je policija utvrdila novih sedam kršenja mjera samoizolacije, potvrdila je u petak ujutro istarska policija. 

Naime, tijekom srijede policija je zaprimila novih sedamnaest dojava građana, policijski službenici provjerili su svaku dojavu i utvrdili da se sedam osoba nije pridržavalo uputa samoizolacije, te da su - unatoč strogim i jasni uputama epidemiologa - izašli iz svog doma i ostvarivali kontakte s drugim osobama.

Upravo se čita

Image
DESETAK NESTALIH

U Italiji proglašeno izvanredno stanje zbog klizišta na Ischiji: Traga se za nestalima

"O svim utvrđenim kršenjima policija je dostavila obavijesti Državnom inspektoratu radi poduzimanja daljnjih mjera i izricanja odgovarajućih sankcija. Policija apelira na građane kojima je izrečena mjera samoizolacije da se strogo pridržavaju mjere i uputa sanitarnih inspektora",  istaknula je glasnogovornica policije Nataša Vitasović.

Ponovila je kako osobi koja je u samoizolaciji nije dozvoljeno izlaziti iz kuće, a u slučaju potrebe za odlaskom kod liječnika, prethodno se treba telefonom javiti obiteljskom liječniku koji će osobi u samoizolaciji dati daljnje upute ili joj poslati pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istarska policija zahvaljuje savjesnim građanima na dojavama, kojih je od 13. ožujka u Istri bilo čak 110, te su ukupno utvrđena 23 kršenja mjera samoizolacije. 

U Istri je od sinoć pet novooboljelih od koronavirusa, a pulskoj bolnici hopitalizirano je ukupno 16 osoba.

Voditelj Nacionalnog stožera Civilne zaštite dodao je da od četvrtka navečer u Hrvatsku nije ušao niti jedan strani državljanin.

Više s weba

Pročitajte još

Image
NA UDARU

Korona prijeti svima, ali ako se bavite ovim plemenitim poslom, šanse za zarazu su tri i pol puta veće!

Više s weba