GRIJANJE ŠATORA ISPRED BOLNICA

KB Dubrava širi kapacitete intenzivnog liječenja: Stižu respiratori i osoblje

Image
Foto: RTL

U Hrvatskoj je 2769 novozaraženih na 8741 testiranog, a umrlo je 15 osoba, podaci su Nacionalnog stožera civilne zaštite za posljednjih 24 sata

31.10.2020. u 11:07/ RTL.HR

Klinička bolnica Dubrava širi kapacitete intenzivnog liječenja, naime, u najveću COVID-bolnicu u Hrvatskoj stižu respiratori i osoblje iz drugih bolnica, a danas počinje i grijanje šatora za oboljele ispred bolnice.

Image
GLAVNI CENTAR ZA COVID

Prosvjed ispred KB Dubrava: Liječnici i medicinske sestre izašli iz bolnice

Image
GLAVNI CENTAR ZA COVID

Prosvjed ispred KB Dubrava: Liječnici i medicinske sestre izašli iz bolnice

''Još u proljeće KB Dubrava smo identificirali kao bolnicu koja će pomoći Klinici za infektivne bolesti "dr. Fran Mihaljević" za skrb pacijenata sa koronavirusom. S obzirom na to da smo u prvom valu epidemije ostvarili jako dobre rezultate - tada se veći broj pacijenata nije na kraju zaprimio u KB Dubrava, a sada je situacija drugačija i oni vrlo kvalitetno zbrinjavaju sve pacijente", kazao je premijer Andrej Plenković nakon jutrošnjeg polaganja vijenaca na Mirogoju. 

Istaknuo je i da je cijeli zdravstveni sustav, unatoč velikim naporima kojima su izloženi zdravstveni djelatnici, u stanju obavljati i ostale svoje funkcije.

Istovremeno, sve su glasnije kritike sve većeg broja očajnih liječnika - kako bolničkih, tako i onih obiteljske medicine, koji u krizi koju nazivaju ''neizdrživom'', prozivaju resornog ministra za neorganiziranost i nekoordiniranost te ističu posebno nedostatak zdravstvenog osoblja što, doduše, nije novi problem, ali sada posebno dolazi do izražaja.

Upravo je situacija u KB Dubrava posljednjih tjedana eskalirala te je naposljetku smijenjeno staro i imenovano novo Upravno vijeće bolnice pred kojim je težak zadatak obnoviti narušeno povjerenje pacijenata i građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
silazimo s trećeg vala?

Imamo 1640 novozaraženih, zabilježena dva slučaja južnoafričkog soja. Beroš: 'Mi smo na prekretnici'

Više s weba