pridržavanje pravila

Kineski stručnjaci koji su došli pomoći Talijanima ostali šokirani: 'Mislite li vi uopće?!'

Image
Foto: AP Images

Sjevernu talijansku regiju Lombardiju u četvrtak je posjetio Sun Shuopeng, potpredsjednik kineskog Crvenog križa

20.3.2020. u 12:53/ Vijesti.hr

Broj umrlih od koronavirusa u Italiji premašio je broj žrtava u Kini, a kako se kod njih situacija napokon smiruje, Kinezi su odlučili pomoći trenutačno najvećem europskom žarištu zaraze te u Italiju poslati svoje stručnjake.

Tako je sjevernu talijansku regiju Lombardiju u četvrtak posjetio Sun Shuopeng, potpredsjednik kineskog Crvenog križa koji je u Milanu održao konferenciju za novinare i uputio jasan apel Talijanima.

"Situacija u Lombardiji trenutačno je vrlo slična onoj koju smo mi prije dva mjeseca imali u Wuhanu, žarištu koronavirusa. U Wuhanu, koji je mjesec dana bio u strogoj karanteni, napokon se bilježi trend pada broja oboljelih. No ovdje u Milanu baš i ne postoji stroga politika karantene: javni prijevoz i dalje radi, ljudi se i dalje kreću, i dalje idete na večere i zabavljate se u hotelima, ne nosite maske...

Ne znam razmišljate li vi uopće... Shvatite, svaki građanin mora biti uključen u borbu protiv koronavirusa!! Savjetovao bih vam da odmah zaustavite sve ekonomske aktivnosti i smanjite mobilnost ljudi. Svi biste trebali ostati kod kuće, ljudski životi su najbitniji" - rekao je Sun Shuopeng Talijanima, prenosi Jutarnji list.

Više s weba

Pročitajte još

Image
odlučili pomoći

Maslinari našli rješenje! Iz Istre u Zagreb šalju maslinove grančice: 'Poslat ćemo ih kamo god treba...'

Više s weba