Borba s epidemijom

Koronavirus odnio i stoti život među liječnicima u Italiji: 'Svaka je žrtva ostavila dubok ožiljak'

Image
Foto: AP Images

U srijedu je Italija imala potvrđenih gotovo 140.000 novih zaraženih koronavirusom

9.4.2020. u 16:31/ Hina

Smrt izazvana pandemijom covid-19 ubrala je u Italiji svoju stotu žrtvu među liječnicima u četvrtak, objavila je liječnička udruga.

Posljednja žrtva je 62-godišnja liječnica obiteljske medicine iz gradića Mire u pokrajini Veneto, objavila je u četvrtak liječnička udruga Fnomceo. 

Italija je preplavljena žrtvama smrtonosne pandemije i od svih država ima najveći broj žrtava, a medicinsko osoblje plaća bolan danak u bolnicama i izvan njih zbog nedostatka zaštitne opreme poput rukavica i zaštitnih maski za lice. 

"Svaka žrtva ostavila je dubok ožiljak na koži i u srcu svakog talijanskog liječnika", rekao je Filippo Anelli, predsjednik udruge Fnomceo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nestašice i propusti doista su teško razumljivi, a još je teže opravdati ih imajući na umu ove tragične brojke", rekao je Anelli.

U subotu je Carlo Palermo, predsjednik sindikata liječnika Anaao Assomed rekao da je umrlo približno 120 medicinskih radnika, među kojima 80 liječnika i 40 medicinskih sestara i njegovatelja. 

Upravo se čita

Image
NA PODRUČJU KARLOVCA

Prepoznajete li ovog muškarca? Policija ga traži zbog oštećenja tuđe imovine

U srijedu je Italija imala potvrđenih gotovo 140.000 novih zaraženih koronavirusom, a od tog broja gotovo 10 posto, preciznije 13.522  su medicinski radnici.  

Više s weba

Pročitajte još

Image
Serijal o iskustvima Hrvata u svijetu

Mlada Hrvatica opisuje London kakav nikad više neće vidjeti: Zavladao je distopijski osjećaj

Više s weba