Sabor nastavlja s plenarnim sjednicama

Koronavirus spriječio sve političke skupove, a upitni su i izbori u HDZ-u: 'Ovo je složena i ozbiljna situaci...

12.3.2020. u 21:00/ Adrian De Vrgna

Unatoč situaciji s koronavirusom, izazivač Kovač ne odustaje od televizijskog sučeljavanja s protukandidatom Plenkovićem

Situacija s koronavirusom spriječila je i sve političke skupove - u HDZ-u prije unutarstranačkih izbora kojima prijeti odgoda, ali i u SDP-u koji je odustao od daljnjeg predstavljanja programskih smjernica ususret parlamentarnim izborima. 

Moguć je i prekid rada Hrvatskog sabora u kojem su i danas bili posjetitelji, ali te slike do daljnjega neće biti jer je donesena odluka o hladnom pogonu.

Na ulazu u Saboru pojačane mjere zaštite, no ne misle baš svi da su im i potrebne. A prije nego što su mjere pojačane, u posjet Saboru ipak su došli - učenici.

"Mislim da je ovo složena i ozbiljna situacija s kakvom se do sada nismo suočili i stvari treba prepustiti stručnjacima", rekao je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tek poslije hodnici su se ispraznili, organiziranih dolazaka, tematskih sjednica  i međunarodnih putovanja zastupnika do daljnjega neće biti.

Nastavljaju s plenarnim sjednicama

Sabor ne ide u potpunu zabranu rada, nastavit će s plenarnim sjednicama. To očito nije velik zdravstveni rizik s obzirom na to da u sabornici ionako rijetko kada ima više od 20-ak zastupnika.

Upravo se čita

Image
sve manje papaka

Nema mladih ni svinja, a svinjokolja je postala stari običaj? Ministarstvo nam otkrilo podatke

Baš tako bilo je i danas.

"Smatram da treba ograničiti sve skupove veće od 10 ljudi i što se tiče prekida, ne bi bio loša odluka koja bi dovela do problema u radu", rekao je saborski zastupnik Mirando Mrsić (Demokrati). 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče Sabora, mi bismo trebali biti posljednji jer smo odgovorni za druge, a ne drugi za nas", kazao je pak Furio Radin.

Istodobno, u HDZ-u su oba tabora otkazala predizborne skupove, ali i izbori u nedjelju mogli bi biti odgođeni.

"Ako se situacija bude razvijala u smjeru koji će biti opasan za zdravlje, tada ćemo vidjeti hoćemo li provesti izbore. Ali vas molim, uz ogradu. Bit će dezinfekcijska sredstva, to nisu veliki skupovi", rekao je Jandroković.

Moguća odgoda izbora u HDZ-u

Unatoč situaciji s koronavirusom, izazivač Kovač ne odustaje od televizijskog sučeljavanja s protukandidatom Plenkovićem. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na otvorenom ako treba, u studiju, napravit ćemo da nema korone. Ako se Andrej Plenković boji,dogovorit ćemo da imamo dezinfekciju, da svi budu spremni, ne trebamo se ni rukovati, možemo s rukavicama", rekao je Miro Kovač.

Skupove na kojima predstavljaju svoje programske smjernice neće održavati ni SDP.

"U utorak nakon skupa u Zaboku SDP je održao ključni sastanek Izbornog stožera i zbog situacije nismo dogovarali ostale skupove u Hrvatskoj", rekao je predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

Situacija s koronavirusom zahtijeva od političara da sjednu za stol i usuglase stavove jer u sprječavanju širenja i bolesti i panike, uvijek treba biti korak ispred.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
prisilni odmor

Čeka nas zima ludih provoda, jer Stožer je ukinuo plesni podij i zabranio nam ples

Više s weba