u karlovcu

Koronavirus ušao u još jedan dom: Danas će biti testirano 98 korisnika i djelatnika, vlada neizvjesnost

Image
Foto: Marko Dimic/PIXSELL

Zaraza je kod tri korisnice utvrđena tijekom uobičajenog svakodnevnog mjerenja tjelesne temperature

13.10.2020. u 10:50/ Hina

Koronavirusom su zaražene tri korisnice stacionarnog dijela Doma za starije i nemoćne "Sv. Antun" u Karlovcu, u kojemu vjeruju da su brzom i kvalitetnom reakcijom uspjeli zaustaviti širenje virusa.

Zaraza je kod tri korisnice utvrđena tijekom uobičajenog svakodnevnog mjerenja tjelesne temperature, a sve tri zasad imaju blage simptome bolesti, blago povišenu temperaturu i grlobolju.

Ravnateljica Doma Štefica Ljubić Mlinac u utorak je izrazila nadu da su uspjeli zaustavili širenje bolesti, ali da sada "ostaje samo neizvjesnost iščekivanje".

Naime, medicinske sestre u Domu su kod mjerenja temperature korisnicima stambenog i odjela pojačane njege, tzv. stacionaru, uočile simptome bolesti kod tri korisnice stacionarnog odjela koje su testirane i izolirane u zasebnu sobu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što im je testom potvrđena zaraza covidom-19, jedna je jučer upućena u bolnicu, a ostale dvije bi trebale tijekom dana.

Image
UVEDENE NOVE MJERE

Ponovno dnevni rast oboljelih! U Hrvatskoj 372 novozaraženih koronavirusom, tri osobe preminule

Image
UVEDENE NOVE MJERE

Ponovno dnevni rast oboljelih! U Hrvatskoj 372 novozaraženih koronavirusom, tri osobe preminule

Na koronavirus danas će biti testirano svih 80 korisnika stacionara i 18 djelatnika te je sada velika neizvjesnost, rekla je Ljubić Mlinac te naglasila da su vrata stacionara zatvorena za sve osim osoblja pod punom infektivnom zaštitom.

Upravo se čita

Image
UTAKMICA ODLUKE

Dalić najavio okršaj s Belgijom i otkrio detalje oko sastava: 'Nema popravnog ispita'

Ostali korisnici, koji žive u sobama s kupaonicama, od sinoć također ne izlaze iz njih te im se hrana i druge potrepštine donose pred vrata. 

Shodno preporuci županijskog Stožera civilne zaštite, od petka su zabranjene posjete Domu, a od jučer u podne, dakle par sati prije pojave zaraze, dogovoreno je da korisnici više neće moći izlaziti iz doma u uobičajene šetnje, a sada zbog svoje i sigurnosti drugih ne mogu ni napuštati svoje sobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
borba protiv koronavirusa

Većina županija nema novih slučajeva koronavirusa, u Splitu preminuo muškarac

Više s weba