'teška situacija'

Koronavirus zatvara škole: Ministarstvo objavilo video kako će izgledati online nastava od kuće

12.3.2020. u 13:45/ Vijesti.hr

Škole je prve zatvorila Istarska županija u kojoj nastava na daljinu počinje od sutra

S obzirom na veliki interes javnosti vezano za održavanje nastave online nakon epidemije koronavirusa, Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO) objavilo je ogledni primjerak online lekcije iz biologije za 7. razred osnovne škole. 

Kratki ogledni primjerak lekcije pripremila je mentorica, profesorica Helena Valečić.

Od sutra se u Istarskoj županiji nastava u osnovnim i srednjim školama održava na daljinu, a ostale škole u Hrvatskoj dobile su naputak Ministarstva da se pripreme za evenutalno takvu situaciju.

"Za cijeli svijet ovo je nova i teška situacija zato treba biti svjestan da neće sve proći glatko. Bit će teškoća po putu u osiguravanju sigurnog okružja za učenje i poučavanje te implementiranje nastave na daljinu tamo gdje je to potrebno i od toga ne treba bježati. Upravo zato mislim da je pravi trenutak da svi budemo konstruktivni i odgovorni jer zajedno možemo prebroditi i ovakve krizne situacije", poručila je ministrica Blaženka Divjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Učenici od petih do osmih razreda osnovne škole te svi učenici srednjih škola nastavu će imati online, a za niže razrede osiguran je program na javnoj televiziji. 

Više s weba

Pročitajte još

Image
EPIDEMIOLOŠKA SLIKA

U Hrvatskoj aktivno 2017 COVID slučajeva. Stožer objavio današnje brojke, umrla jedna osoba

Više s weba