gost rtl-a danas

Ravnatelj policije Nikola Milina o koronapartyju HDZ-ova župana: 'Slijedi novčana kazna'

23.3.2020. u 19:35/ Vijesti.hr

'U pravilu se neće omogućavati nikakva kretanja koja nisu neophodna. Ali ako se netko želi vratiti u svoje prebivalište, to mu se mora omogućiti', kaže

Zbog sve jačeg širenja epidemije koronavirusa Nacionalni je stožer naredio: nema više napuštanja mjesta prebivališta! 

Preporuka svima koji su se sklonili u svoje vikendice je da se hitno vrate, jer od danas bez propusnica nema putovanja iz grada u grad. 

Ima još neodgovorenih pitanja oko novih mjera, a njih je ravnatelju policije Nikolu Milini postavila naša reporterka Ivana Ivanda Rožić.

"Odluka je donešena, Rade se sve pripremne radnje, u punu primjenu ide od ponoći", kazao je Milina i potom objasnio sve nedoumice oko propusnica:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi oni koji putuju izvan mjesta svog prebivališta će morati pribaviti propusnice, ili putem pravnih osoba ili putem stožera ili putem liječnika", kazao je ravnatelj policije.

Na pitanje što ako imaju bolesnu baku ili djeda koji se nalaze u drugom gradu, Milina odgovara:

Upravo se čita

Image
tihomir gvardiol

FOTO Otac Joška Gvardiola na dan utakmice snimljen na poslu u zagrebačkoj ribarnici. Posjetila ga poznata lica

'Treba smanjiti putovanja na najmanju moguću mjeru'

"Već sada imamo veliki broj upita. Vrlo je jedostavan odgovor. Treba smanjiti putovanja na najmanju moguću mjeru. Sve te situacije se moraju rješavati putem Stožera civilne zaštite. Jasno je da nećemo ljudima dodatno otežati ako se radi o vitalnim interesima za život. Moramo se pridržavati odluka, moramo zaustaviti širenje virusa. Policija je prva potpora zdravstvenom sustavu da bi spriječili teže posljedice", kazao je Milina za RTL.

Na pitanje ima li dovoljan broj policajaca za ove mjere i što s onima koji se odluče vratiti iz Zaprešića u Zagreb, kaže:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Policija ima dovoljno resursa, pripremili smo se za ovu zadaću. Omogućit će se povratak u svoja prebivališta", kaže. Na pitanje do kada, odgovara:

"U pravilu se neće omogućavati nikakva kretanja koja nisu neophodna. Ali ako se netko želi vratiti u svoje prebivalište, to mu se mora omogućiti. To je ustavna kategorija", jasno će.

O slučaju sisačko-moslavačkog župana, HDZ-ovca Ive Žinića, Milina je rekao:

"Svi koji se ne pridržavaju ovih mjera, ili ta društvena okupljanja ili kršenje mjera samoizolacije, policija sve to prijavljuje. I u ovom slučaju je policija prijavila u sustav stožera civilne zaštite. Dalje će se novčano kažnjavati. To je isto kao u slučaju kršenja mjera samoizolacije", rekao je na kraju Nikola Milina

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
nacionalni stožer

Mjere su ukinute, no broj umrlih i dalje zabrinjava: Preminulo 15 osoba od jučer

Više s weba