Saga se nastavlja

Ministar Banožić zabranio Milanoviću da koristi i helikoptere bez njegova odobrenja

Image
Foto: RTL

Sukob Milanović-Banožić nastavlja se, sada je udarac zadao Banožić koji je zabranio da Milanović koristi i materijalna sredstva MORH-a

Saga sukoba ministra obrane Marija Banožića i predsjednika Zorana Milanovića ide dalje. Sada je ministar Banožić donio odluku kojom brani Oružanim snagama RH, odnosno načelniku stožera Robertu Hranju, bilo kakvo uključivanje i potpore za protokolarne aktivnosti Ureda predsjednika bez prethodne njegove suglasnosti. 

Ministar Banožić je 4. studenog potpisao odluku na dan kada je predsjednik Milanović upriličio prijam u povodu uručenja činova kadetima na Pantovčaku, umjesto na Hrvatskom vojnom učilištu, k tome još nije pozvao Banožića.

U odluci ministra Banožića stoji i da za potpore, koje se odobravaju zapovijedima donesenim bez suglasnosti, odnosno odluke ministra obrane, nije dopušteno korištenje materijalnih sredstava ministarstva. Troškovi koji ipak nastanu na taj način, neće se platiti iz proračuna Ministarstva obrane. 

Odluka je stupila na snagu danom donošenja, a poslana je državnim tajnicima, Glavnom stožeru i dvjema već spomenutim Upravama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova se odluka najzornije može objasniti time što predsjednik neće smjeti koristiti, primjerice vojni helikopter, ako mu to ne supotpiše, odnosno suodobri ministar Banožić. Isto vrijedi i za plovila Hrvatske ratne mornarice. 

Zanimljivo je kako Milanović kao predsjednik ni prije ove odluke nije smio koristiti resurse MORH-a bez supotpisa resornog ministra, ali neslužbeno doznajemo da je praksa suodobravanja prestala negdje tijekom prošle godine. 

Upravo se čita

Image
Na nogama i grleni!

VIDEO Pogledajte euforiju naših navijača iz Toronta kad je pao gol! Fešta je i u New Yorku

Evo odluke ministra Banožića: 

Image
Foto:
Image

Više s weba

Pročitajte još

Image
preporučuju oprez

Hrvatska na nizozemskoj narančastoj listi zemalja zbog porasta slučajeva koronavirusa

Više s weba