'karantena je neopravdana'

Načelnik Murtera za RTL: 'Ne znamo izlazimo li iz karantene i kada izlazimo! Svi smo umorni'

15.4.2020. u 18:55/ Vijesti.hr

'I mi smo mislili ujutro da izlazimo iz karantene. Počeli smo se radovati. Međutim, onda smo vidjeli demantij župana...'

U Udbini najstrože mjere zbog koronavirusa, a mi smo bili na Murteru. Za njih je karantena pred krajem. Ili barem se tako činilo jutros. 

Na Murteru su u strogoj karanteni bili od 25. ožujka, a reporterka RTL-a Nikolina Radić provjerila je kako to izgleda danas.

Reporterka RTL-a razgovarala je i s načelnikom općine Murter Tonijem Turčinovom.

"I mi smo mislili ujutro da izlazimo iz karantene. Počeli smo se radovati. Međutim, onda smo vidjeli demantij župana. I onda smo čekali javljanje Stožera u 14 sati. Ne znamo još uvijek izlazimo li iz karantene i kada izlazimo", kazao je i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"19 testova je bilo negativno, ali se ispostavilo da je jedan ipak pozitivan. Sedam, osam dana smo čisti. Po tome ne treba biti epidemiolog da se vidi je li nešto štima ili ne. Kada je sve krenulo mi smo sami tražili karantenu. Nema više transmisije. Mislimo da je karantena neopravdana", jasno će.

O kontradiktornim porukama i tome da li one zbunjuju građane, načelnik Murtera za RTL kaže:

Upravo se čita

Image
MUP i META

NENO Alarm pokrenut u Hrvatskoj: Korisnici Facebooka i Instagrama vidjet će koje je dijete nestalo

"Nama je ionako teško. Svi smo umorni. Iznijeli smo toliko tereta. Mi smo u puno većem problemu. Nitko se nije ponudio treba li nam psihička pomoć", kazao je.

Više s weba

Pročitajte još

Image
borba protiv koronavirusa

Većina županija nema novih slučajeva koronavirusa, u Splitu preminuo muškarac

Više s weba