'POBIJEDILI SMO TREĆI VAL'

Susjedi ukidaju mjere: Bez maski na javnim mjestima, vjenčanja do 200 ljudi, okupljanja na otvorenom do 500

Image
Foto: AP Images

Mađarski premijer najavio je ukidanje većine preostalih restrikcija, uključivo i noćni policijski sat, čim broj cijepljenih dosegne ovaj vikend 5 milijuna

21.5.2021. u 9:32/ Hina

Mađarski premijer Viktor Orban najavio je u petak ukidanje većine preostalih restrikcija, uključivo i noćni policijski sat, čim broj cijepljenih dosegne ovaj vikend 5 milijuna.

U razgovoru za mađarski radio, Orban je rekao da maske više neće biti potrebne na javnim mjestima, a također je najavio da će se na otvorenom moći okupljati do 500 ljudi. Događanja u zatvorenim prostorima bit će omogućena onima s potvrdama o potpunom cijepljenju.

"Pobijedili smo treći val"

Dopustit će se i vjenčanja s do 200 ljudi. "To znači da smo pobijedili treći val pandemije", rekao je Orban, dodajući da je došlo vrijeme da se kaže "zbogom maskama" na javnim mjestima.

Mađarska je jedina zemlja u EU-u koja cijepi i ruskim i kineskim cjepivima, koje Europska agencija za lijekove još nije odobrila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Dobre vijesti

Stiže li nam napokon 'normalno': Otkriveno koliko je bilo pozitivnih na covid nakon partijanja 58 tisuća ljudi!

Image
Dobre vijesti

Stiže li nam napokon 'normalno': Otkriveno koliko je bilo pozitivnih na covid nakon partijanja 58 tisuća ljudi!

To je omogućilo da ima jednu od najviši stopa procijepljenosti - 50 posto stanovništva od 10 milijuna dobilo je barem prvu dozu.

Većina industrije usluga već je otvorena, uključivo hoteli, restorani, teretane, kazališta, kina i sportski tereni i dvorane.

Upravo se čita

Image
kod šibenika

UZNEMIRUJUĆE Čopor vukova upao u štalu u Zagori sa 700 ovaca, prizori su strašni

Mađarska ekonomija prošle je godine imala pad od 5 posto, a Orban, kojeg 2022. čekaju izbori, rekao je da bi ove godine BDP mogao rasti i više od sadašnjih vladinih projekcija o 4,3 posto.

Više s weba

Pročitajte još

Image
novi podaci

Stožer: U Hrvatskoj je zabilježeno 1728 novih slučajeva zaraze COVID-om. Umrlo je 18 ljudi

Više s weba